Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γκάλοπ της GPO : Ανεβαίνουν οι κομμουνιστές, υποχωρούν οι νεοναζί ! Στη τρίτη θέση το ΚΚΕ με 7 % με σημαντική ανοδική τάση, έπιασε τη Χρυσή Αυγή στη πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ! Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8 % ανεβαίνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,8 %.Στο 25,1 % η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 Δημοσκόπηση της GPO για το 2014, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Ανεβαίνει το ΚΚΕ στη πρόθεση ψήφου στο 7 % που του δίνει πιθανότατα τη δυνατότητα να εκλέξει 2 ευρωβουλευτές και να κατακτήσει τη τρίτη θέση.



Στη πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα και έχει ανοδική τάση σε σχέση με τη προηγούμενη μέτρηση της GPO.Το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,1 % και πλησιάζει τη Χρυσή Αυγή που έχει σημαντική πτώση.


Red Star

8 σχόλια:

RATM είπε...

Θετικο δειγμα. Και εγω στη συναναστροφες μου βλεπω να ειναι καλυτερα τα πραγματα απ'οτι το 2012. Αλλα ειμαι επιφυλακτικος με τις δημοσκοπησεις. Πιστευω οτι δυστυχως ειδικα στις ευρωεκλογες οι ναζι εχουν τη δεξαμενοι των χουντονεοδημοκρατων που θα χανουν ενω το κομμα θα εχει να αντιμετωπισει ενα ισχυρο ρευμα προς το ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαια οι ευρωεκλογες δινουν την ευκσιρια σε ταλαντευομενους αναμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να στηριξουν πιο ευκολα ΚΚΕ λογο της συνεπης του και ξεκαθαρης θεσης απεναντι στην ΕΕ. Μην ξεχναμε οτι παρα την ανοδο του λεγομενου ευρωσκεπτικισμου, το ΚΚΕ ειναι ο μοναδικος πολιτικος σχηματισμος στην Ελλαδα που μιλα για αποδεσμευση συνολικα απο την ΕΕ με ταξικο προσανατολισμο υπερ της εργατικης ταξης. Και εχει και σχεδιο-προγραμμα γι'αυτο. Τωρα στις βουλευτικες η πιεση θα ειναι ακομα πιο μεγαλη, το εχουμε ζησει και πιο παλια καθε φορα που το ΠΑΣΟΚ ηταν η ψευτικη λυση του μικροτερου κακου απεναντι στη ΝΔ, βεβαια σε στις βουλευτικες θα κλεισει και η κανουλα της ΝΔ προς τη Χ.Α. Οπως και να εχει θα ειναι μεγαλη τονοτικη ενεση για την ανασυνταξη του κινηματος να εβγαιναν τα ποσοστα του ΚΚΕ οπως στην πανω δημοσκοπιση. Ειδικα αν πιαναμε τους ναζι θα τους κοβαμε τον αερα. Ωστοσο να μην εμπιστευομαστε τις δημοσκοπησεις γιατι η απογοητευση ειναι ανασταλτικος παραγοντας για τη δραση. Δε νομιζω οτι αν το ΚΚΕ κερδισει καποιες χιλιαδες ψηφους παραπανω αλλα αυτες δεν αρκεσουν για να φτασει τους ναζι θα πρεπει να απογοητευτουμε,καθε αλλο.

RATM είπε...

Συγνωμη για τα ορθογραφικα. Δεν κοιταξα για τετοια πριν δημοσιευσω και εχω γραψει κατι δεξαμενοι αντι για δεξαμενη κλπ

Red Star είπε...

@RATM
Είναι όπως είπες ένα θετικό δείγμα.Δεν μπορούμε ούτε να στηριχτούμε μόνο σ'αυτό, ούτε να το αγνοήσουμε εντελώς.Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από εταιρία σε εταιρία ,μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, σημαντικό ποσοστό αβεβαιότητας ψήφου ακόμα και για όσους έχουν αποφασίσει.Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν δεκάδες δημοσκοπήσεις, ήδη γίνονται "κρυφές" για δήμους και περιφέρειες που περιλαμβάνουν και το ερώτημα για τις ευρωεκλογές.Το θετικό είναι ότι το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι του της ΛΑΣΥ, δείχνουν απρόσμενα, υψηλά ποσοστά όσο μπορώ να γνωρίζω από φίλους δημοσκόπους.Υψηλά, συγκρινόμενα με τις πρώτες έρευνες που είχαν γίνει σε αντίστοιχο διάστημα πριν τις τοπικές εκλογές το 2010.Αυτό είναι επίσης ένα θετικό δείγμα αρκεί να μη μείνουμε στις συμπάθειες και τα καλά γκάλοπ και ο λαός να πάει στη κάλπη και να ψηφίσει.

Για τους ναζί και τη ΧΑ ,συμφωνώ μαζί σου, δεν πρέπει να απογοητευτούμε,γιατί όντως υπάρχει η δεξαμενή που λες και μπορεί να φτάσει ψηλά, δυστυχώς.

Αντιφών είπε...

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται η «ξεκάθαρη» κατάληψη της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με εμφανή, αν και όχι δραματίκη,την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ. Όσον αφορά την ψαλίδα (αλλά και τα ποσοστά τους) μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διατηρώ επιφυλάξεις. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει υψηλότερα ποσοστά, ενώ η ΝΔ μικρότερα, απ' ό,τι παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις. Μέσω αυτού, πιστεύω, επιχειρείται η μη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά την ΧΑ, ενδέχεται να διογκωθεί κοινοβουλευτικά, όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν, αλλά έχει μηδενικά -και άκρως οπορτουνιστικά- κινηματικά στοιχεία και δράση, περιορίζεται σε τηλεοπτικά ξενοφοβικά σόου, φιλανθρωπίες μόνο για Έλληνες και άλλα τραγελαφικά. Παραμένει η «ιδεατή» επιλογή ενός αντιδραστικού ακροατηρίου (είτε απολιτίκ, είτε απογοητευμένου κομματιού της συντηρητικής πτέρυγας, είτε οπορτουνιστικών στοιχείων).
Το ΚΚΕ παρουσιάζει σταθερή προς ανοδική τάση των ποσοστών του, πάντα σε σχέση με το τελευταίο εκλογικό φιάσκο. Το κρίσιμο παραμένει: το ΚΚΕ δεν συζητιέται! Αν και παραμένει ο πλέον ισχυρός κινηματικός πόλος, διαφαίνεται ένας κορεσμός και μία κινηματική στασιμότητα.
Οψόμεθα.
Η μεγάλη πρόκληση παραμένουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές, στις οποίες θα δοκιμαστεί η αντοχή του Κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πολύ πιθανόν να λειτουργήσει ως κόμμα-μαύρη τρύπα, απορροφώντας μεγάλο μέρος της Αριστεράς (ριζοσπαστικής και μη).

Red Star είπε...

@Αντιφών

Η Νέα Δημοκρατία, αντιμετωπίζει στις ευρωεκλογές, το ενδεχόμενο να παρουσιάζει αποτέλεσμα μικρότερο από αυτό που τις δίνουν τα γκάλοπ (εννοώ χωρίς αναγωγές κλπ) δηλαδή να πάθει ότι έπαθε το Μάη του 2012.Να βρεθεί σε ποσοστά κάτω του 20 %.Και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με διαφορά πάνω από 5 % .Γι'αυτό και στηρίζεται στο τι θα γίνει στο πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών, που θα πάρει κάποιες νίκες (προσώπων και μηχανισμών) σε δήμους και περιφέρειες.Ελπίζει πως το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών του πρώτου γύρου θα τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων της και σε συνδυασμό με το κυνήγι σταυρών των ευρωβουλευτών της θα καταφέρει να αποφύγει τη συντριβή.

Οι ευρωβουλευτές θα παίξουν το τοπικιστικό χαρτί τους, (αν ψηφίσεις εμένα , θα πάω στην Ευρωβουλή να κάνω κάτι καλό για το νομό μας, και δεν θα είναι ψήφος επιδοκιμασίας της ΝΔ) για να μην απέχει ή ψηφίσει άλλα κόμματα για διαμαρτυρία ο δεξιός απογοητευμένος.

Για της βουλευτικές εκλογές η κατάσταση θα είναι διαφορετική και όπως την περιγράφεις μάλλον, αλλά ως τότε έχουμε καιρό να δούμε πως θα είναι οι τάσεις της κοινή γνώμης.

Kill Bill_13 είπε...

Στην επαρχία η Νέα Δημοκρατία είναι ακόμα πολύ ισχυρή. Στην Αθήνα δεν ξέρω τι γίνεται οπότε δεν μπορώ να πω. Το ΚΚΕ κερδίζει 1 μονάδα, γιατί η συνέντευξη του γ.γ. κου Κουτσούμπα ήταν ειλικρινής και με στέρεα επιχειρήματα. Η Ν.δ έχει 3 κόμματα στα δεξιά της πλέον και θα έχει μεγάλη αιμορραγία στην Ευρωκάλπη αλλά ο φόβος θα κυριαρχήσει και πάλι και θα επαναπατριστούν στις βουλευτικές εκλογές. Οι ναζί δεν έχουν το ρεύμα που είχαν παλιά. Στην επαρχία μόνο στην Ν. ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ, και στην Κ. Μακεδονία έχουν απήχηση.

kazanias είπε...

πατρα πανω απο 16% στον δημο.

Red Star είπε...

@ Kill Bill_13

Όντως έχεις δίκιο, για την επαρχία. Στην Αττική όμως έχει σοβαρό πρόβλημα η ΝΔ (πάντα για τις ευρωεκλογές μιλάω),όπως επίσης και το ΠΑΣΟΚ.Στην Αττική θα κριθούν πολλά, όπως και στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα θα δούμε μάχες μεγάλες.Συλλέγω στοιχεία από τελευταίες έρευνες, αλλά επειδή είμαι επιφυλακτικός για την εγκυρότητα θα διασταυρώσω δεδομένα πριν δώσω στοιχεία από το μπλοκ."Καλοθελητές" υπάρχουν που δίνουν κάποια στοιχεία από μυστικές έρευνες, αλλά δεν πέφτω εύκολα σε παγίδες, κάποτε ήμουν στο χώρο και ξέρω τα κόλπα τα δημοσκοπικά...