Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Έδεσσα για τις εκλογές.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμους της Πέλλας, παρουσίασε σε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του Κόμματος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Βαρόσι) ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ.


Στη συγκέντρωση έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τους 4 Δήμους στην Πέλλα.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας είναι ο Ζιώγας Γιάννης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην βουλευτής του Κόμματος.


Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο Ουγγρίνος Αλέκος, Γεωπόνος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Παρ. Γιαννιτσών, Μέλος της ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) Κεντρικής Μακεδονίας, Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Στους Δήμους της Πέλλας υποψήφιοι δήμαρχοι :

Δήμος Αλμωπίας ο Φτίκας Νίκος, Δάσκαλος, Προπονητής καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) Γ’ κατηγορίας .

Δήμος Έδεσσας ο Φουνταλής Μιχάλης, συνταξιούχος ΔΕΗ, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Δήμος Πέλλας ο Αποστολίδης Μπάμπης, Παιδίατρος στο ΚΥ Κρύας Βρύσης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Δήμος Σκύδρας ο Κανάκης Μάνος, Δικηγόρος.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος, τονίζοντας: «Το τι κάνουν οι κυβερνώντες σε Ελλάδα και ΕΕ, αλλά και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τους Δήμους της Πέλλας μας είναι γνωστό, το ζούμε στο πετσί μας χρόνια - και πριν τα μνημόνια και τώρα μ’ αυτά. Το πιο σημαντικό και το ζητούμενο - και μέσα από τις εκλογικές αυτές μάχες τον ερχόμενο Μάη - είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που συνθλίβονται μ’ αυτές τις πολιτικές.

Η φτωχομεσαία αγροτιά για παράδειγμα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα και στην Πέλλα, μας δείχνει το δρόμο. Οργάνωση, συντονισμός, σωστό πλαίσιο αιτημάτων και όχι περιορισμός στο εφήμερο μικρό αίτημα, αγωνιστική αντίδραση και σταθερό αντιπάλεμα με επιμονή. Αυτά καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες και όχι τη βουβή αγανάκτηση του καναπέ. Αυτή χρειάζεται να ναι η προσπάθειά μας σε όλα τα επίπεδα».

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, στην ομιλία του μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Στις εκλογικές αναμετρήσεις του ερχόμενου Μάη οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη πείρα από τον αντιλαϊκό καταστροφικό δρόμο της κυριαρχίας των μονοπωλίων, της ΕΕ, των κομμάτων και συνδυασμών τους.

Η έξοδος από το τούνελ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δε φέρνει φως στο λαό, αλλά στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που στην κρίση πετσόκοψαν μισθούς και δικαιώματα, φτήναιναν καταλυτικά την εργατική δύναμη, εξόντωσαν τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν, θα συνεχίζονται να εφαρμόζονται, και θα ‘ρθουν καινούργια είτε με νέο πακέτο βοήθειας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, είτε με κούρεμα ενός μέρους του χρέους, που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της υγιούς επιχειρηματικότητας, κρύβουν έντεχνα από τον ελληνικό λαό πως με απόφαση της συνόδου κορυφής για το σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ από το 2014, θα είναι μόνιμη η επιτήρηση σε όλα τα μέλη της ΕΕ που υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Δηλαδή από φέτος η τρόικα όχι μόνο δε θα φύγει, αλλά θα γίνει μόνιμη και σταθερή για όλη την ΕΕ.

Αυτή η πολιτική δεν είναι προνόμιο της ελληνικής κυβέρνησης, με παραλλαγές εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, ακόμη και στις λεγόμενες χώρες του Βορρά που υπάρχει μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, αφού 3 στις 4 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι θέσεις μερικής απασχόλησης των 500 και 600 ευρώ. Προχωράνε το ξεθεμελίωμα όλων των κοινωνικών κατακτήσεων, μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους, με εργαλείο την νέα ΚΑΠ 2014-2020 και τη φοροληστεία θα δώσουν το τελειωτικό κτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά, συνεχίζουν το στραγγάλισμα των αυτοαπασχολούμενων με φόρους, χαράτσια, ωράρια, προκλητικές ελαφρύνσεις των μονοπωλίων.

Σε αυτό το μωσαϊκό εφαρμογής αντιλαϊκής πολιτικής ξεχωριστό ρόλο διαδραματίζει σαν εργαλείο και η Τοπική Διοίκηση (ελαστικές μορφές απασχόλησης, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπή κοινωνικών δαπανών, κλπ). Η φανέλα του ανεξάρτητου δε μπορεί να κρύψει πως οι υποψήφιοι που είναι από τη σάρκα της σημερινής πολιτικής και εξουσίας όχι μόνο δε θα συγκρουστούν με αυτήν, αλλά θα την εφαρμόσουν κιόλας.

Το ΚΚΕ καλεί και στην περιοχή μας τους εργάτες και εργάτριες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους που τσακίζονται από αυτή την πολιτική, να ενισχύσουμε και στην κάλπη, αλλά και στον αγώνα τη μόνη προοπτική που μπορεί να βάλει εμπόδια σήμερα στον αντιλαϊκό κατήφορο, στη σημερινή εξουσία και πολιτική.

Να ξεπροβάλει πιο δυνατή μια ορμητική εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση που θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτισθεί η αντιλαϊκή επίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Εγγύηση γι' αυτό είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, η ενίσχυση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους δήμους και την περιφέρεια», κατέληξε στην ομιλία του ο Δημήτρης Αβανιτάκης.

 Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: