Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου για τις εκλογές .Πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού σημαίνει πιο αποτελεσματική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου 


Μπροστά στη μάχη των εκλογών του Μάη,  καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία σε αποφασιστική μαχητική συστράτευση: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια και το δήμο, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για τη Λαϊκή Εξουσία.
Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα του Μαρουσιού βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με τα προβλήματα να γιγαντώνονται καθημερινά.
Η επίθεση ξεδιπλώνεται ενιαία από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, με την καταμερισμένη ευθύνη που της αναλογεί στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο ρόλος της δημοτικής αρχής στην αντιλαϊκή επίθεση
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αρχή του Πατούλη στο Μαρούσι, η οποία  παρουσιάζεται ως «ανεξάρτητη» δύναμη της ΝΔ, υλοποιεί απαρέγκλιτα όλες τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της κρίσης προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Στήριξε με όλες της τις δυνάμεις την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, συνέβαλε στη γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς με τα πεντάμηνα προγράμματα και την κοινωφελή εργασία που μετατρέπει τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε «ωφελούμενους» του ΟΑΕΔ και των επιχειρήσεων. Έχει ήδη στρώσει το δρόμο για τους εργαζόμενους στις αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες του δήμου που θα αμείβονται με βάση το αν και τι πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Ο δήμος λειτουργεί ως επιχείρηση, σε σύμπραξη με ιδιώτες, για να επιτευχθεί το «ελάχιστο μισθολογικό κόστος», με ανταποδοτικές λειτουργίες στη βάση του «Καλλικράτη». Επιβεβαιώνει στην πράξη το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως μηχανισμού του κράτους για να εφαρμόζεται πιο αποτελεσματικά η πολιτική της άρχουσας τάξης με φόρους, ανταποδοτικά τέλη και τροφεία, που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα μαζί με τα κάθε λογής χαράτσια. Ο «πλεονασματικός προϋπολογισμός» του δήμου στηρίζεται στα δημοτικά τέλη και τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων, κατ' αντιστοιχία με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την κυβέρνηση.
Αυτή την πολιτική, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υπηρετούν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν εναντιώθηκαν ούτε προσχηματικά στην «ανταποδοτικότητα», στα τέλη και την επιχειρηματική δράση, αφού όπως υποστηρίζουν το «κρίσιμο είναι να υπάρχει διαφάνεια». Η όποια κριτική είναι μακριά από την ουσία των λαϊκών προβλημάτων. Αφορά μόνο το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή τα βρεφικά τμήματα καταργήθηκαν , τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς είναι πανάκριβα για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, το προσωπικό συνεχώς μειώνεται , με σοβαρές επιπτώσεις στο παιδαγωγικό έργο και την ασφάλεια των παιδιών. 
   Αντί να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων,η δημοτική αρχή υλοποιεί πιστά την πολιτική της για την ιδιωτικοποίηση και την κατάργηση της δωρεάν Πρόνοιας. Την ίδια στιγμή οι χώροι που στεγάζονται τα Νηπιαγωγεία δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη ασφάλεια. 
Ο λαός στο Μαρούσι στενάζει από την ανεργία, τα μικρομάγαζα κλείνουν και η δημοτική αρχή, ενώ είναι συνυπεύθυνη με την κυβέρνηση για την εξαθλίωση, σε συνεργασία με ΜΚΟ και την εκκλησία πετάει ένα ξεροκόμματο ελεημοσύνης, βαφτίζει «κοινωνική αλληλεγγύη» την προσπάθεια εξασφάλισης της κοινωνικής συνοχής για λογαριασμό της αστικής τάξης.
Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο αποτελεσματική πάλη του λαού
Στο Μαρούσι ζουν και δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στον επισιτισμό, σε δεκάδες εταιρείες, σε όσες βιοτεχνίες έχουν απομείνει. Η  Λαϊκή Επιτροπή στο Μαρούσι αποτελεί πόλο συσπείρωσης, διεκδίκησης, αλληλεγγύης, σύγκρουσης με την εργοδοσία, οργάνωσης της πάλης σε κατεύθυνση ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική σε όλα τα επίπεδα.
Οι κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι εργάτες επιθετικά διεκδικούν να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις, να αναχαιτιστεί η επίθεση στη δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία και μια σειρά σύγχρονα αιτήματα για την ανακούφιση του λαού. Εκεί καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις. Είναι μπροστά στην καθημερινή πάλη για να οργανωθεί η μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είτε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε του ΣΥΡΙΖΑ αύριο. Πρωτοστατούν με ανιδιοτέλεια να οργανωθεί η ταξική αλληλεγγύη, ώστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και, αντί να χαμηλώνουν τον πήχη των απαιτήσεών τους, να πάρουν τη θέση τους στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή. Το Λαϊκό Φροντιστήριο του Μαρουσιού λειτουργεί με δεκάδες μαθητές και καθηγητές.
 Η λειτουργία του, όπως και η συνολική δράση της Λαϊκής Επιτροπής δείχνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν παλεύουν ενωμένοι με το λαό, σε σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων.
Πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού σημαίνει πιο αποτελεσματική πάλη του λαού και της νεολαίας. Περισσότεροι κομμουνιστές εκλεγμένοι σημαίνει περισσότερα εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ και λιγότερα εμπόδια στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων. Σημαίνει έγκαιρη αποκάλυψη αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται στα Δημαρχεία, στις Περιφέρειες, στο Ευρωκοινοβούλιο.
Με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση, η αλληλεγγύη, η αισιοδοξία και η μαχητικότητα ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι θεατής στα αντιλαϊκά σενάρια διαχείρισης της κρίσης είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ. Με ισχυρό ΚΚΕ προωθείται η Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές στο πεδίο της εξουσίας και της οικονομίας.

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρουσιού
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: