Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ σε Λέσβο και Ικαρία.

 Σε εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τη Δευτέρα οι Τομείς Πόλης και Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ, μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με ομιλητή τον Βασίλη Αμπελογιάννη, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου.-- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Στρατής Κόρακας, οικονομολόγος, από το 1985 έως το 1999 βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και από το 1999 έως το 2004 ευρωβουλευτής του Κόμματος.
Ήταν επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ για το Δήμο Μυτιλήνης το 2006, ενώ το 2010 ήταν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Περιφερειακός Σύμβουλος σήμερα.
-- Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Ηρακλής Κουντουρέλλης, γεννήθηκε το 1958, είναι διευθυντής στο τμήμα Πολιτισμού της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιπρόεδρος στο σωματείο Γραμματείας Αιγαίου.
-- Υποψήφια Δήμαρχος Λέσβου: Νίκη Τσιριγώτη, γεννήθηκε το 1987, είναι δικηγόρος, μέλος της ΤΕ Πόλης Λέσβου του ΚΚΕ.

Εκδήλωση για τις εκλογές στην Ικαρία

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του Δήμου Ευδήλου για τη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Ικαρίας, την Κυριακή 9 Φλεβάρη, με ομιλητή τον Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σηματοδοτώντας το πολιτικό άνοιγμα προς όλους τους Ικαριώτες μπροστά στις επερχόμενες εκλογές του Μάη.
Η εκδήλωση άνοιξε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέλιου Σταμούλου για τη θέση του δημάρχου Ικαρίας στις ερχόμενες εκλογές του Μάη, ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό.
Ο Δημήτρης Ζάχαρης, στην ομιλία του, κάλεσε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες σε συσπείρωση γύρω από το Κόμμα, να αναδείξουν στις εκλογές του Μάη ένα ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ικαρίας.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σημείωσε, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις περιφέρειες και τους δήμους, θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα κάνει δυνατό να αποκαλύπτουμε από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε τη Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: