Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Θανάσιμη απάτη στο Κυπριακό.Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος που διαπράττεται εναντίον της Κύπρου από τον δεξιό πρόεδρό της Νίκο Αναστασιάδη και συνένοχο το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στη Μεγαλόνησο όσο και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο επιχειρείται με προκλητικό τρόπο να εξαπατηθούν οι Ελληνοκύπριοι από τον πολιτικά ορκισμένο «ανανιστή», που εν πλήρει επιγνώσει εξέλεξαν πανηγυρικά ως πρόεδρο – αλλά τουλάχιστον εκεί αντιδρούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην φυσικά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, η στάση της οποίας ήταν ανέκαθεν απαράδεκτα ενδοτική στο Κυπριακό.
Αντιδρά ακόμη και το ΔΗΚΟ που συμμετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, την οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει.

Το κοινό ανακοινωθέν που αποδέχθηκαν ο Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στην παράγραφο 4 ορίζει με απόλυτη σαφήνεια: «Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη ομοσπονδία της Κύπρου θα συγκροτείται από συστατικά κράτη ίσου στάτους». Στην παράγραφο 3 ορίζονται μεταξύ άλλων: «Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και ανέκκλητα (σ.σ. χωρίς δηλαδή καμιά δυνατότητα ανάκλησης εκ των υστέρων) όλες τις εξουσίες τους χωρίς καταπάτηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα καταπατούν νόμους των συστατικών κρατών εντός της έκτασης αρμοδιοτήτων των συστατικών κρατών…» αναφέρεται επί λέξει. Ποια είναι η θανάσιμη απάτη του Αναστασιάδη; Άλλαξε τη σημασία της σαφέστατης στα αγγλικά λέξης «κράτος (state)» αποδίδοντάς της στα ελληνικά με τη λέξη «πολιτεία»! Συνεπικουρούμενος από όλο το σύστημα προπαγάνδας των μέσω ενημέρωσης, προσπαθεί με το τέχνασμα αυτό να εξαπατήσει τους Ελληνοκύπριους και να συγκαλύψει το έγκλημα της νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της εισβολής του Αττίλα. Από εκεί που έχουμε μια και μόνη Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς αναγνωρισμένη και ένα παράνομο τουρκοκυπριακό κρατίδιο στα κατεχόμενα εδάφη που το αναγνωρίζει ως κράτος μόνο η Τουρκία, η οποία και εισέβαλλε στο νησί, τώρα θα έχουμε με τον Αναστασιάδη «δύο συνιστώντα κράτη ίσου στάτους»! Φοβερή επιτυχία!


Προσέξτε πως περιγράφει η κατεξοχήν εφημερίδα του κυπριακού κατεστημένου, ο Φιλελεύθερος, όσα είπε ο πανάθλιος πολιτικά Αναστασιάδης σχετικά με τα ζητήματα στα οποία αναφερόμαστε: «Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα δεσμεύει το σύνολο των οργάνων της ομοσπονδίας και θα είναι ο υπέρτατος νόμος της ομοσπονδίας και των συνιστωσών πολιτειών. Οι συνιστώσες πολιτείες δεν είναι προϋπάρχον δικαίωμα υφιστάμενων ή αναγνωριζομένων «κυρίαρχων» κρατών, αλλά πρόνοια εκχωρούμενη εκ του συντάγματος για τα συστατικά μέρη της ομοσπονδίας» γράφει. Στη βάση της συνέντευξης Αναστασιάδη, μέσα σε χρωματιστό γαλάζιο πλαίσιο σε ασπρόμαυρη (!) σελίδα, ο Φιλελεύθερος προβάλλει το εξής σημείο των δηλώσεων του κύπριου προέδρου: «Οι ρητές πρόνοιες του κοινού ανακοινωθέντος πουθενά δεν κάμνουν έστω την παραμικρή μνεία για προϋπάρχοντα ή ιδρυτικά ή συνιδρυτικά κράτη. Η μόνη αναφορά που γίνεται είναι η παραπομπή στο ομοσπονδιακό σύνταγμα με ρητή πρόνοια που προβλέπει ότι το κράτος θα αποτελείται από δυο συνιστώσες πολιτείες» τονίζει επί λέξει. Οι λαθροχειρίες του Αναστασιάδη και των μέσων που συντάσσονται μαζί του είναι δύο. Η πρώτη είναι βεβαίως η χρησιμοποίηση της λέξης «πολιτεία» για το ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό ισότιμα συνιστώντα κράτη, όπως προαναφέραμε. Αυτή είναι η κύρια, η μέγιστη απάτη.

Η δεύτερη λαθροχειρία είναι σαφώς υποδεέστερης πολιτικής σημασίας αλλά ακόμη πιο μακιαβελική στη σύλληψή της. Εντέχνως ο κύπριος πρόεδρος επιχειρεί να θολώσει τα νερά προσθέτοντας στο ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό κράτος προσδιοριστικά επίθετα που όντως δεν υπάρχουν στο κοινό ανακοινωθέν, ώστε να μπορεί με το δίκιο του να ισχυριστεί ότι «τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στο κοινό ανακοινωθέν!» Υποβαθμίζει δηλαδή τη λέξη «κράτος» και προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση στον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών της κάθε… «πολιτείας»! Ποιος μίλησε για παράδειγμα για «προϋπάρχον δικαίωμα υφιστάμενων ή αναγνωριζομένων «κυρίαρχων κρατών»; Απολύτως κανένας: Μόνο ο Αναστασιάδης για να το διαψεύσει! Ποιος μίλησε για «προϋπάρχοντα κράτη ή ιδρυτικά ή συνιδρυτικά κράτη;» Κανένας! Ποιόν διαψεύδει λοιπόν ο Αναστασιάδης; Σε «συνιστώντα κράτη» όμως, όπως ρητά αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, ο Αναστασιάδης όχι απλώς αποφεύγει να αναφερθεί, αλλά και αδίστακτα παραχαράσσει τον υπαρκτό όρο του ανακοινωθέντος στην ελληνική του απόδοση κάνοντάς τον «συνιστώσες πολιτείες»! Ακριβώς εδώ λοιπόν βρίσκεται η πολιτική απάτη: Έχει απόλυτο δίκιο η ΕΔΕΚ που καταγγέλλει ότι το κοινό ανακοινωθέν «οδηγεί σε διολίσθηση προς τις τουρκικές απαιτήσεις και επαναφορά σε λογικές του απορριφθέντος σχεδίου Ανάν». Πολύ σωστά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο του ανακοινωθέντος το χειρότερο πλαίσιο συζήτησης για τη λύση του Κυπριακού τα τελευταία… 40 χρόνια!

Το ΔΗΚΟ εξέλεξε νέα Κεντρική Επιτροπή και νέο Εκτελεστικό Γραφείο, και τα δύο υπό τον απόλυτο έλεγχο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος προετοιμάζει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και γι’ αυτό ανανέωσε το όργανα του κόμματος του για να ξέρει με σιγουριά ότι μπορεί να βασίζεται σε αυτά. Από την Κύπρο μεταδίδεται ότι το ΔΗΚΟ θα φύγει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ενδεχομένως αυτή την εβδομάδα. Ίδωμεν…

Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014

Πηγή : iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: