Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία του Θανάση Παφίλη, σε συγκέντρωση στην Καισαριανή : Με το ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης !

 Σε συγκέντρωση στη Καισαριανή μίλησε χτες το βράδυ ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.


Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, έγινε και η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Ηλία Σταμέλου για δήμαρχος Καισαριανής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Ο Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην Καισαριανή, θυμίζοντας πως πρόκειται για συνοικία - σύμβολο του ανυπόταχτου αγώνα των κομμουνιστών και πως ο λαός της, στις μεγάλες και στις δύσκολες στιγμές, πάντα έδινε το «παρών» στους μεγάλους πολιτικούς αγώνες.

Υπενθύμισε πως «έχουμε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα και θάρρος να ζητήσουμε σε αυτές τις εκλογές ο λαός να μας εμπιστευτεί με μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να του πούμε πως αυτά τα τέσσερα χρόνια σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ, συνολικά οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", εκλεγμένοι σύμβουλοι, μέλη και φίλοι δεν υποχώρησαν μπροστά στις δυσκολίες». Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει πιο ισχυρό το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, πιο ισχυρή τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και το δήμο, για να «οργανώσουμε την αντίσταση, τη διεκδίκηση για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και να οργανωθεί η λαϊκή συμμαχία που θα αποτρέψει και θα ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα, θα συγκεντρώσει δυνάμεις για την ανατροπή και για τη λαϊκή εξουσία που έχει ανάγκη ο λαός».

Χαρακτήρισε τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές ως ενιαία εκλογική μάχη, γιατί «είναι ενιαία η αντιλαϊκή πολιτική» και ζήτησε ο λαός να εκφράσει την καταδίκη του στους συνδυασμούς, που, σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων, ακολούθησαν πιστά το ευρωπαϊκό πλαίσιο στην Τοπική Διοίκηση.
Σημείωσε, μάλιστα, πως υπάρχει πλούσια εμπειρία και ιστορία των συνεργασιών των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου - όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ - τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο στελεχών τους. «Δεν ήρθαν από το πουθενά. Δε συνεργάστηκαν ακόμα και στο δεύτερο γύρο κόντρα σε κομμουνιστές δημάρχους; Δεν εφάρμοσαν αυτήν την πολιτική; Ο δήμαρχος Βόλου, ο Σκοτινιώτης που εμφανίζεται με την κίνηση των πέντε δημάρχων, ως τάχα ανεξάρτητος, δεν ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού παλαιότερα; Δεν ήταν από αυτούς που εγκατέλειψαν το ΚΚΕ, πήγαν στον Συνασπισμό, κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα δεν ξέρουμε πού αλλού θα καταλήξουν; Γνωριζόμαστε πολύ καλά σε αυτόν το τόπο και δεν μπορεί να γίνεται κολυμπήθρα του Σιλωάμ όλη η προηγούμενη θητεία όλων αυτών, όλες οι ευθύνες που έχουν απέναντι στο λαό ενόψει μνημονίου και ενόψει ενός ονομαζόμενου νέου σχήματος».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα υποτιθέμενα νέα κόμματα και κινήσεις, όπως το «πατριωτικό μέτωπο» και η κίνηση των 58, που στην ουσία είναι προσπάθεια να εγκλωβίσουν τμήματα του λαού. «Εμφανίζονται σαν νέα κόμματα, που όμως είναι από τα ίδια υλικά με κορυφαία στελέχη των αστικών κομμάτων έτοιμα να υπηρετήσουν, όπως και στο παρελθόν, την ανάπτυξη σε βάρος του λαού και προς όφελος του κεφαλαίου. Να στηρίξουν οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση που θα σταθεροποιήσει το σύστημα, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ισχυρούς κραδασμούς».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: