Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Γραμ. Ικαρίας - Φούρνων ΠΑΜΕ: Απαιτεί άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με φθηνό εισιτήριο.

 Την διακοπή των ήδη κουτσουρεμένων δρομολογίων του «EUROPEAN EXPRESS» για το διάστημα 17 - 26 Γενάρη από την ακτοπλοϊκή εταιρεία ΝΕΛ καταγγέλλει η Γραμματεία Ικαρίας Φούρνων του ΠΑΜΕ.


Την ίδια ώρα στη θέση του δρομολογείται το υπέργηρο πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», με μόλις 2 δρομολόγια από και προς Πειραιά, αφού το ίδιο πλοίο καλύπτει παράλληλα και την άγονη γραμμή Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα.


«Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, το υπουργείο "Ναυτιλίας και Αιγαίου" και τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον Νομό μας.

Εφοπλιστές και κυβερνήσεις με βάση τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου) και τους νόμους προσαρμογής σε αυτόν τον κανονισμό που ψήφισαν, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε "Πέλαγος εφοπλιστικής ασυδοσίας".

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και φθηνό εισιτήριο, άμεσα - τώρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Διεκδικούμε:

Καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα - καλοκαίρι.

Σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.

Μείωση 50% των εισιτηρίων.

Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.

Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών), που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια (αποκλειστικά στην ευθύνη του Κράτους) με δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων λιμενικών υποδομών.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας σε διαρκή ετοιμότητα για κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: