Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την σύλληψη του κολομβιανού αγωνιστή Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα πρόκληση της κολομβιανής κυβέρνησης που στις 4 Γενάρη προχώρησε στη σύλληψη του πανεπιστημιακού Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα, στελέχους  και υπεύθυνου διεθνών σχέσεων του κοινωνικοπολιτικού κινήματος «Πατριωτική Πορεία» (Marcha Patriotica).


Η σύλληψή του δείχνει καθαρά τις προθέσεις της κολομβιανής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική ποινικοποίησης και δίωξης κάθε φωνής που αντιστέκεται και αγωνίζεται από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.


Κινείται στην γνώριμη γραμμή που επί χρόνια ακολουθούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ: Αυτή της κρατικής καταστολής, της παραβίασης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και της φυσικής εξόντωσης αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, με αποτέλεσμα τους χιλιάδες δολοφονημένους, φυλακισμένους και εκτοπισμένους που μετρά ο λαός της Κολομβίας.

Αναδείχνει την υποκρισία της κολομβιανής κυβέρνησης που από τη μια δήθεν υπόσχεται «διασφαλίσεις για την πολιτική συμμετοχή» και από την άλλη προχωρά σε συλλήψεις και υποθάλπει τις δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών.

Το ΚΚΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στον  Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα, την «Πατριωτική Πορεία», τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές.

Απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του, όπως και όλων των πολιτικών κρατουμένων και την παροχή εγγυήσεων για την ελεύθερη και απρόσκοπτη πολιτική και συνδικαλιστική δράση των λαϊκών δυνάμεων στη χώρα.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: