Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Μερικές (7 με 8) εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ομόνοια για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην Ε.Ε. και στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Συμμετείχαν (με πανό τουλάχιστον)  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η Ροσινάντε και η Λαϊκή Αντίσταση. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η προσπάθεια να γίνει συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια από εκπροσώπους οργανώσεων και συνδικαλιστών, αντιμετωπίστηκε από τα ΜΑΤ και κατέληξε στη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος δικάζεται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
Η Σταδίου ήταν κλειστή από το ύψος των Χαυτείων (Αιόλου) με τις κλούβες κάθετες και κάμποσες διμοιρίες ΜΑΤ γύρω από αυτές. Κλειστοί, με τον ίδιο τρόπο, ήταν και όλοι οι άλλοι δρόμοι απ' όπου θα μπορούσε να πάει κανείς προς το Σύνταγμα. Άλλωστε από το πρωί η παρουσία κάθε είδους αστυνομικών ήταν ιδιαίτερα έντονη σε όλη το κέντρο της Αθήνας. 
Ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών κινήθηκε προς το σημείο αποκλεισμού απ' όπου μετά από λίγο απωθήθηκε με ρίψη χημικών. Επέστρεψε προς την Ομόνοια για λίγο και μετά κινήθηκε προς το Πολυτεχνείο.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, εκτιμώντας από την αρχή ότι με τους όρους που διοργανώθηκε η σημερινή συγκέντρωση δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, καλούσε εξ' αρχής και συμμετείχε στη συγκέντρωση καταγγελίας της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων παραμένοντας στην Ομόνοια καθ' όλη τη διάρκεια. Κατά της 7:30 το απόγευμα όλα είχαν τελειώσει.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αν και έβγαλαν ανακοινώσεις καταγγελίας των απαγορεύσεων έκριναν ότι δεν είναι απαραίτητο να διαδηλώσουν κιόλας εναντίον τους. 

πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: