Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Θανάσης Παφίλης : Ανεξάρτητη Ελλάδα σημαίνει ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του.

 Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ σε ενημέρωση των σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Αμυνας χτες στη Βουλή


«Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με λαϊκή κυριαρχία, απαραίτητος όρος είναι ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι χτες συμμετείχαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων πάνω στα εθνικά θέματα.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι το καπιταλιστικό σύστημα οδηγεί στη βαρβαρότητα και «οι κρίσεις του ξεπεράστηκαν με δύο παγκόσμιους πολέμους, πάνω σε εκατομμύρια νεκρούς, με ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές για να διασφαλίσει την εξουσία των λίγων, που είναι μια χούφτα, που κατέχουν τον πλούτο της κοινωνίας».
«Με τις εξελίξεις που έχουμε σήμερα στην ανθρωπότητα και με τις δυνάμεις που κυριαρχούν στην οικονομία, ο πόλεμος, εάν δεν ξεσηκωθούν οι λαοί, είναι σχετικά αναπόφευκτος» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «ο λαός που έχει τον πλούτο στα χέρια του και τον απολαμβάνει, μπορεί να έχει φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, μπορεί να έχει μια ανεξάρτητη χώρα που θα συνεργάζεται με όλους ισότιμα».
Αναφερόμενος στο ρόλο του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «το οπλισμένο χέρι αυτών που κατέχουν τον πλούτο της ανθρωπότητας» σημείωσε: «Η ιστορία έχει αποδείξει κατά πόσο το ΝΑΤΟ προστάτευσε την ασφάλεια της χώρας μας, από την κρίση των Ιμίων, που αρνήθηκε να πει ότι είναι ελληνικό έδαφος, από την εισβολή στην Κύπρο, από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, από τις απειλές που δέχθηκε από τα βόρεια σύνορα - πότε όμως; - όταν ανατράπηκαν τα σοσιαλιστικά καθεστώτα που υποτίθεται ότι ήταν οι εχθροί» και τόνισε ότι «η χώρα μας πρέπει να βγει από το ΝΑΤΟ για να μπορεί να έχει ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες».
Αντίστοιχα, σχετικά με την ΕΕ υπογράμμισε: «Είμαστε κατά της συμμετοχής της χώρας και στην ΕΕ και στον Ευρωστρατό και σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς. Στην ΕΕ "των λαών" που μας έλεγαν τόσα χρόνια, το 25% ζει κάτω από το κατώτατο όριο της φτώχειας, περίπου 20% πεινάνε. Αυτή είναι η ΕΕ. Διασφαλίζει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο», γι' αυτό και «δέχεται σε μια χώρα μέλος που είναι η Κύπρος, το 40% του εδάφους της να είναι κατεχόμενο, την ίδια στιγμή έχει διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία μαζί με το ΝΑΤΟ, έχει χτυπήσει τη Λιβύη, έχει επέμβει στο Ιράκ, και δεν έχει κανένα πρόβλημα αύριο ούτε αυτή ούτε το ΝΑΤΟ και για τη διχοτόμηση του Αιγαίου».
«Εμείς πιστεύουμε ότι η αποστολή του ελληνικού στρατού είναι να φυλάει τα σύνορα και να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας» σημείωσε ο Θ. Παφίλης, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις «δεν υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας (...) ούτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν τον πλούτο».
Για τα ελληνοτουρκικά και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ ανέφερε: «Είχαμε και έχουμε πάντα τη θέση ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Ομως, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επηρεάζονται από τη συμμετοχή της Ελλάδας και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι χάρτες του ΝΑΤΟ είναι ενιαίοι για το Αιγαίο, δεν αναγνωρίζουν σύνορα (...) Είμαστε αντίθετοι με τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Αυτό προσδιορίζει άλλα πράγματα και οι αεροπορικές ασκήσεις που έγιναν είχαν προσομοίωση το Ιράν. Μια συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν πόλεμο στην περιοχή, που είναι πάρα πολύ πιθανός, θα έχει ολέθριες συνέπειες και για τη χώρα μας. Ηδη υπάρχουν χάρτες δημοσιευμένοι που αφορούν και τα θέματα της Θράκης και τα θέματα των βόρειων συνόρων».
Για το Κυπριακό σημείωσε ότι «είναι διεθνές πρόβλημα. Είμαστε υπέρ μιας ενιαίας, κυρίαρχης, ανεξάρτητης Κύπρου - διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Φοβούμαστε - είμαστε βέβαιοι - ότι έρχεται ένα νέο "σχέδιο Ανάν", που θα οδηγήσει στην οριστική διχοτόμηση, βαλκανοποίηση, θα έλεγα, της Κύπρου».
Σε σχέση με την ΠΓΔΜ ανέφερε: «Οταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία εμείς περιγράψαμε τις συνέπειες. Πήγαμε κόντρα τότε το πληρώσαμε και πολιτικά, αλλά δικαιωθήκαμε. Γιατί εμείς προτείναμε ότι από τη στιγμή που άλλαξαν τα δεδομένα, να υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν αναγνωρίζουμε μακεδονική μειονότητα, να φύγουν οποιαδήποτε αλυτρωτικά υπάρχουν στο Σύνταγμα και στην πολιτική αυτής της χώρας και να οικοδομηθούν σχέσεις ειρήνης και φιλίας» και σημείωσε ότι αυτά τα θέματα «και πολλά άλλα, ονομαζόμενα μειονοτικά, τα εκμεταλλεύονται οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη λογική "διαίρει και βασίλευε"».
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλάι των Ενόπλων Δυνάμεων, των αξιωματικών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και πρόσθεσε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να γυρίσουν την πλάτη και να καταπολεμήσουν αποφασιστικά τις ναζιστικές δυνάμεις και ναζιστικές θεωρίες, που προσπαθούν να πάρουν ιστορική ρεβάνς. Μιλάμε για σκοταδισμό και ας κρύβονται κάτω από διάφορους πατριωτικούς μανδύες. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά το ρόλο της χούντας στο Κυπριακό και σε μια σειρά άλλα θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: