Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΛ.ΑΣ. : Αποφάσισαν απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα !

 Απαγόρευση κάθε είδους δημόσιας συνάθροισης ή πορείας στο κέντρο της Αθήνας, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σε τμήμα της Αττικής Οδού από σήμερα τα ξημερώματα έως και τα μεσάνυχτα, αποφάσισε χτες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υλοποιώντας κυβερνητικές κατευθύνσεις. 


Πρόσχημα για την προκλητική αυτή απόφαση, που στρέφεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, είναι οι εκδηλώσεις για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

Στο σκεπτικό της απόφασής του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, με αφορμή τις αφίξεις «υψηλών προσκεκλημένων» (Ρομπάι, Μπαρόζο, κομισάριοι) στην Αθήνα για την επίσημη τελετή έναρξη-φιέστα της ελληνικής Προεδρίας, παραπέμπει στις διατάξεις του περιλάλητου αστικού Συντάγματος «κατά τις οποίες οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευθούν με αιτιολογημένη απόφαση της Αστυνομικής Αρχής, γενικά, αν εξαιτίας αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικοικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει».
Με αφορμή το γεγονός ότι οργανώσεις είχαν εξαγγείλει για σήμερα διαδήλωση, ο Αττικάρχης αναφέρει ότι λόγω της κινητοποίησης «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος (...) λόγω του σκοπού των εν λόγω συναθροίσεων-πορειών, οι οποίες σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών τους και τις πληροφορίες των Υπηρεσιών μας (σ.σ. χαφιέδες), επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις εν λόγω εκδηλώσεις και στο χαρακτήρα της επίσκεψης του μεγάλου αριθμού των ξένων συμμετεχόντων σε αυτές και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό πως άτομα που θα συμμετέχουν σε αυτές ή άτομα που θα παρεισφρήσουν (σ.σ. οι πάντα χρήσιμοι στο σύστημα προβοκάτορες) στο πλήθος των συγκεντρωμένων-πορευόμενων θα επιχειρήσουν να προβούν σε επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες κατά των ανωτέρω προσώπων ή να διαταράξουν με πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων και φθορών σε καταστήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο το ομαλό της διεξαγωγής τους».
Διαρροές από την ΕΛΑΣ τόνιζαν πως από σήμερα το βράδυ θα αυξηθεί η επιτήρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Αναμενόταν να «αναπτυχθούν» και άνδρες των ΕΚΑΜ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πηγή : rizospastis.gr

3 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Και η κρίσιμη ερώτηση τώρα: πως ΑΠΑΝΤΗΣΕ το ΚΙΝΗΜΑ στην χουντική αυτή απαγόρευση σύντροφοι ;;;
με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μερικούς άλλους να τρώνε το ξύλο και τη λέζα μονάχα ;
ο λόγος ;;; ή πάλι θα χαρακτηριζόταν άκαιρη και άσκοπη η ρήξη, κατά τα συνήθη.

Red Star είπε...

Άμεσα με κινητοποίηση, απάντησαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν με ανακοινώσεις.Αυτό μπορώ να πούμε ως τώρα με σιγουριά.Να δούμε τη συνέχεια, καταγράφεται το ερώτημα σου σύντροφε.

Giannis Pit. είπε...

Ευχαριστώ red star για την ανταπόκριση. Καλή συνέχεια να έχουμε