Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Δυναμική απάντηση στο από-κομμα του Στέφανου Μάνου : Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη ενάντια στη δίωξη του Ν. Γόντικα την Τετάρτη 8 Γενάρη.

 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Νίκο Γόντικα διοργανώνει την Τετάρτη 8 Γενάρη στις 10.00 π.μ. στα Δικαστήρια, η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καθώς την ίδια μέρα το στέλεχος του ΠΑΜΕ δικάζεται μετά από μήνυση που κατέθεσε το πολιτικό κόμμα ΔΡΑΣΗ.


Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ: «Στην ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας απαντάμε με δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης.
Δεν μας φοβίζει η βιομηχανία διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων πρωτοπόρων εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Αντίθετα μας ατσαλώνουν.

Έτσι απαντάμε στη δίωξη του συναδέλφου Νίκου Γόντικα, μετά από μήνυση του πολιτικού κόμματος ΔΡΑΣΗ του Στ. Μάνου, ενάντια στο ΠΑΜΕ γιατί στις 10 Μάη του 2010 μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, μαζί με εκατοντάδες απεργούς, συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Τρίπολης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του επιστάτη-φύλακα.

Αίτημα που στήριζαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που δραστηριοποιούνταν στο χώρο, η ΕΛΜΕ, το ΕΚΑ και δεκάδες άλλοι λαϊκοί φορείς. Απόλυση που ακόμα και τα δικά τους δικαστήρια έκριναν παράνομη.

Ξέρουμε ότι όσο εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα εντείνεται η κρατική βία και καταστολή. Αποδεικνύεται ότι το αυταρχικό δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη", οι επικίνδυνες θεωρίες "των άκρων" στοχεύουν το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα.

Δυναμώνουμε την ταξική ενότητα και:

Παλεύουμε για τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν μας πτοούν οι διώξεις και οι καταδίκες.

Απαιτούμε την αθώωση του συναδέλφου Γόντικα».

Ψηφίσματα καταδίκης της δίωξης και απαίτησης να αθωωθεί ο Νίκος Γόντικας και να μπει η υπόθεση στο αρχείο έχουν βγάλει: Η ΠΟΕ - ΔΟΥ, τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΟΥ Σάμου, Χίου, Λάρισας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, το Νομαρχιακό Τμήμα Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρου Αρκαδίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αρκαδίας, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες του Ν. Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν. Πελοποννήσου και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: