Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Κάτω τα χέρια απ΄ τους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Στο πλαίσιο του πολύμηνου πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η ελληνική κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά της αφεντικά ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας έκαναν την απροκάλυπτη κι επιθετική τους εμφάνιση και οι μυστικές υπηρεσίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα.
Έτσι, στις 9/12, οι αγωνιστές Erdoğan Çakır, για τον οποίο πρόσφατα ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοσή του στη Γαλλία, και Ahmet Düzgün Yüksel που κινδυνεύει να εκδοθεί στη Γερμανία, μετά από απόφαση του Εφετείου, δέχθηκαν κλήση (sic) να ανακριθούν από πράκτορες του FBI, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η άρνησή τους να δεχθούν την ανάκριση είχε σαν αποτέλεσμα τη βίαιη μεταφορά τους εκεί. Οι αγωνιστές αυτοί δεν έδειξαν καμία διάθεση «συνεργασίας» με τους πράκτορες του ιμπεριαλισμού, οι οποίοι μάλιστα «έταξαν» στον Ahmet Düzgün Yüksel ακύρωση της έκδοσής του με αντάλλαγμα τη συνεργασία, και αρνήθηκαν ν΄ απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.
Οι πράκτορες του FBI σχεδίασαν επίσης την ανάκριση και των άλλων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων που κρατούνται στις φυλακές του Κορυδαλλού (Hasan Biber, Mehmet Yayla, Sinan Oktay Özen), στις 12/12. Την τρομοκρατική επιχείρηση κατήγγειλε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. «Χοντραίνει» λοιπόν η επιχείρηση σε βάρος των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που ήδη μετράει συλλήψεις μετά από εντάλματα της Ιντερπόλ, εκδόσεις στην Τουρκία, ακόμα και με απαγωγή, όπως του Bulut Yayla, ΜΑΤ και καταστολή με επιθέσεις στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης, τρομοκρατία και δικαστικές αποφάσεις, αλλά και απεργία πείνας, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις υπεράσπισης των αγωνιστών καθώς και κάποιες μικρές επιτυχίες αναστολής εκδόσεων, απ΄ την άλλη πλευρά.
Η ιμπεριαλιστική ανάμειξη στην επιχείρηση που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία και με το αντιδραστικό τουρκικό καθεστώς γίνεται πιο φανερή και πιο έντονη. Η απαίτηση από μεριάς του δικού μας λαού πρέπει να είναι σταθερά ενάντια στο πογκρόμ αυτό, για να μην εκδοθούν και ν΄ αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι αγωνιστές, ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης,  συζητήθηκαν ανάμεσα στα άλλα και οι δυνατότητες να απλωθεί το κίνημα αλληλεγγύης πιο πλατιά απ' ότι έχει γίνει μέχρι τώρα. Να πάρουν αποφάσεις σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, τοπικές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες κ.λπ., να μαζευτούν υπογραφές είτε με τραπεζάκια στο κέντρο είτε διαδικτυακά, να βγει αφίσα, και όλα αυτά στη προοπτική να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

πηγές: Προλεταριακή Σημαία και Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: