Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Αντικομμουνιστικό μένος από φιλοδυτικούς διαδηλωτές στο Κίεβο.Έριξαν το άγαλμα του Λένιν που είναι και σύμβολο της πρόσδεσης της Ουκρανίας στο άρμα της Ρωσίας.

Θλιβεροί αντικομμουνιστές οι Ουκρανοί διαδηλωτές που είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΟυκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να επιδιώξει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, έπειτα από την υπαναχώρησή της στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, που ειδικά στην ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας .

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν επί τόπου είδε διαδηλωτές να διαλύουν με αξίνες το άγαλμα, αφού πρώτα το είχαν ρίξει στο έδαφος με σκοινιά καιο μεταλλικές μπάρες.
Είχε προηγηθεί αντικυβερνητική διαδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Έρευνα για «απόπειρα κατάληψης της εξουσίας» από ομάδα πολιτικών

Παράλληλα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές ζητούσαν σήμερα στο Κίεβο την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωνε τη διεξαγωγή έρευνας για απόπειρα «κατάληψης της εξουσίας» από «ορισμένους πολιτικούς».

Η έρευνα αφορά «παράνομες ενέργειες με στόχο την κατάληψη της εξουσίας», δήλωσε η Λάντα Σαφόνοβα, εκπρόσωπος της SBU.

Δεν υπάρχουν σχόλια: