Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιβραβεύουν τους φιλόζωους!

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε εδώ και καρό ξεκινήσει σειρά δράσεων αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας, στις οποίες αποφασίσαμε να εντάξουμε - σε συνεργασία με την Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων - πολίτες που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ζώων.


Σε μία ιδιαίτερα  δύσκολη συγκυρία τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, η φροντίδα και η προστασία των ζώων περνά συχνά σε δεύτερη μοίρα. Σε πείσμα των καιρών όμως, υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς καμία κρατική βοήθεια προσπαθούν με ίδιους πόρους και ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τα ζώα, τα οποία εγκαταλείπονται και κακοποιούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Συντονιστής της Παναττικής Γραμματείας Γιώργος Δημητρίου, το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Κοσμίδου, εργαζόμενοι της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων των Ζώων και ο Διονύσης Παναγόπουλος από την Ομάδα Αυτοδιοίκησης, επισκεφτήκαμε εθελοντές - φιλόζωους στους χώρους τους και προσφέραμε τροφές, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη σε μεγάλο αριθμό ζώων. Όπως διαπιστώσαμε, τα περισσότερα ζώα που φιλοξενούν είναι άρρωστα και εγκαταλελειμμένα, ενώ η συνεισφορά της Πολιτείας είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη, αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση κωφεύει επιδεικτικά, αρνούμενη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί στην προστασία των ζώων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε χρέος μας να βοηθάμε, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, τους ανθρώπους που προσπαθούν να καλύψουν το κενό που δημιουργεί η αδιαφορία της Πολιτείας, βάζοντας την αλληλεγγύη και την προσφορά πάνω από την προσωπική τους ευμάρεια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στη συνέχιση του έργου τους, επιστρέφοντας ταυτόχρονα στην κοινωνία ένα μέρος της εμπιστοσύνης που μας έχει δείξει.

Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια: