Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Διώκουν τους κατοίκους που υπέστησαν την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων, εξίσωνε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στις Σκουριές, άλλοι 55 κάτοικοι της περιοχής παραλάμβαναν κλήσεις για να «απολογηθούν» για διάφορες υποθέσεις οι οποίες αφορούν κινητοποιήσεις.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άλλες τρεις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, οι οποίες αφορούν περιστατικά που έγιναν από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούλιο, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ανάμεσα σε αυτά και τα επεισόδια της Τσικνοπέμπτης, όταν τα ΜΑΤ έκαναν κανονική εισβολή στην Ιερισσό προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, ενώ στην κυριολεξία έπνιξαν με χημικά όλο το χωριό, ακόμη και το σχολείο, όπου σημειώθηκαν λιποθυμίες μαθητών.
 
Επίσης οι 55 καλούνται να «απολογηθούν» για την παρεμπόδιση δημοσιογραφικής αποστολής να φθάσει στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο βουνό, μια αποστολή που διοργάνωσε η εταιρεία σε Χαλκιδική και Τουρκία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από αυτήν, καθώς και για ένα τρίτο περιστατικό για μπλόκο που έστησαν κάτοικοι.
 
Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις νέες διώξεις δήλωσαν πως πλέον γίνεται εμφανές ότι έχουμε «βιομηχανία διώξεων», που προσβάλλουν την ίδια τη δικαιοσύνη, προκειμένου να στηθεί η θεωρία των δύο άκρων. «Δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε…» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής. Αν συνεχιστεί αυτή η βιομηχανία διώξεων, σε λίγο δεν θα υπάρχει κάτοικος της περιοχής που να μην θεωρείται "τρομοκρατικό" στοιχείο...
 
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: