Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του νοσοκομείου εξέδωσε η ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι υποβιβάζεται η προστασία της υγείας του λαού.

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναλυτικά:
«Είναι σε όλους γνωστή η κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στο χώρο της Υγείας:
Συνεχείς περικοπές, νέα χαράτσια εισόδου σε δημόσιο νοσοκομείο, υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους εργοδότες. Η ποιότητα ζωής και η προστασία της υγείας του λαού υποβιβάζονται καθημερινά και ειδικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων και ανασφάλιστων.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο νησί μας.
Η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και λέγεται ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και ο τρόπος λειτουργίας του εντάσσεται ακριβώς στην παραπάνω λογική, όπως βέβαια και για τα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας, της Πρόνοιας κ.λπ.
Αυτήν ακριβώς την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στο ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου, έρχεται αντικειμενικά να βοηθήσει και η συγκεκριμένη πρόταση της "Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο", όπως διατυπώθηκε σε συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (16.9.2013).
Εκεί προτείνεται να συσταθεί μια τοπική ΑΕΜΥ, όπου ο δήμος θα αναλάβει τη διοίκηση του Νοσοκομείου με έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τις παροχές που θα προσφέρει το Νοσοκομείο στους ασθενείς. Επίσης, για να χρυσώσουν το χάπι, ζητούν να εξακολουθήσει να δίνει το κράτος τα χρήματα που δίνει σήμερα στο Κέντρο Υγείας.
Αλήθεια, ο φτωχός και ο άνεργος, ακόμα και ο αυτοαπασχολούμενος που δεν είναι πια ασφαλισμένος σε κανένα Ταμείο, πώς θα πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας του; Στο νησί μας, ξέρετε, υπάρχει και αυτός ο κόσμος, οι εργαζόμενοι του χαμηλού μεροκάματου, ακόμα και ανασφάλιστοι.
Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρόταση για τους εξής λόγους:
- Μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο μια ακόμη σημαντική ευθύνη της πολιτείας στο δήμο χωρίς να εξασφαλίζεται καμιά χρηματοδότηση, τη στιγμή που οι πόροι στους δήμους περικόπτονται δραματικά στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
- Δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση που κρατάει απέναντι στο λαό της Σαντορίνης, αφού - όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της επιτροπής - η πρόταση "λύνει τα χέρια" του υπουργού και τον βγάζει από τη δύσκολη θέση να βρει τα χρήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
- Η Δημοτική Αρχή διατηρεί ακέραιες τις ευθύνες της, μιας και φαίνεται ότι εγκαταλείπει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημόσιο Νοσοκομείο με δωρεάν περίθαλψη για όλους και να μπαίνει σε αυτή τη λογική της επιτροπής.
Για άλλη μια φορά διατυπώνουμε τη θέση μας:
- Άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους με πλήρη οικονομική, ιατρική, νοσηλευτική και τεχνολογική κάλυψη.
- Η Υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και στο χώρο της να μην αναπτύσσεται καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
- Να αποσυνδεθούν οι παροχές υγείας που προσφέρουν οι μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία κλπ.) από το ασφαλιστικό σύστημα».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: