Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΑΚΕΛ για τη στυγνή δολοφονία του αριστερού μουσικού από Χρυσαυγίτη : Οι εξελίξεις στην Ελλάδα επαναβεβαιώνουν την αναγκαιότητα όπως το αυγό του φιδιού συνθλίβεται όσο είναι καιρός.

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη  



Το φαινόμενο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, είχε από την αρχή προκαλέσει την έντονη ανησυχία των προοδευτικών- δημοκρατικών πολιτών, κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο και ευρύτερα στην Ευρώπη.
 
Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή των Ελλήνων, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας, η φασιστική συμπεριφορά και ρητορική των στελεχών της Χρυσής Αυγής και οι τελευταίες εγκληματικές ενέργειες κατά στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, καθώς και η χθεσινή δολοφονία 34χρονου στο Κερατσίνι, έχουν καταδείξει στον καθένα πλέον, τον εγκληματικό χαρακτήρα και τον τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας της Χρυσής Αυγής για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία.
 
Ως ΑΚΕΛ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις εγκληματικές αυτές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, της οποίας η παρουσία ναι μεν συνδέεται άμεσα με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον μνημονιακό ζυγό, αλλά την ίδια ώρα δεν είναι άσχετη με τη στήριξη που λαμβάνει από το ίδιο το σύστημα και τα μεγάλα συμφέροντα με στόχο να καταπνίξει το ογκούμενο λαϊκό κίνημα αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.
 
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα επαναβεβαιώνουν την αναγκαιότητα όπως το αυγό του φιδιού συνθλίβεται όσο είναι καιρός, γιατί σε αντίθετη περίπτωση το καρκίνωμα του φασισμού- ναζισμού είναι δυνατό να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδιαίτερα όταν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για κάτι τέτοιο.
 
Κατά συνέπεια, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα πρέπει το λιγότερο να προβληματίσουν τον πολιτικό κόσμο στην Κύπρο και ιδιαίτερα τους κυβερνώντες, οι οποίοι καμώνονται με δημόσιες δηλώσεις τους ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως για να ανησυχούμε ως κυπριακή κοινωνία σε σχέση με ανάλογα υπαρκτά φαινόμενα.

Πηγή : ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: