Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Προκλητική προπαγάνδα από στελέχη της συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη Συρία.

Προκλητική προπαγάνδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας εξ ονόματος της ντόπιας πλουτοκρατίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτή την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική στάση σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία «αποσκοπεί στη βελτίωση του ρόλου μας στην περιοχή και στην εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων - των ελληνικών κοινοτήτων, της Εκκλησίας, των ελληνικών επιχειρήσεων».
Για να δώσει άλλοθι στην εμπλοκή της Ελλάδας στην Συρία, ο Δ. Κούρκουλας έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή του 21ου αιώνα».
Ενδεικτικά ακόμη, ο γραμματέας της ΝΔ, Αν. Παπαμιμίκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα δράσει με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά και τις συμμαχικές υποχρεώσεις της».
Την Τετάρτη, θα υπάρξει συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλου, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στη Συρία.
Την Τρίτη, ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, ενώ ο Ε. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: