Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Επιστρέφει τη δωρεά της Χρυσής Αυγής , ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ύστερα από θύελλα διαμαρτυριών υποστηρικτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης !

Η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιστρέφει την οικονομική ενίσχυση των 5.000 ευρώ που είχε δεχτεί αρχικά από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.Η οργάνωση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τις έντονες αντιδράσεις, κυρίως στο διαδίκτυο, από φίλους και υποστηρικτές της, που προκάλεσε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, στις αρχές του μήνα, ότι ενίσχυσε με το παραπάνω ποσό τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.
Η ανακοίνωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, που γίνονταν όλο και πιο σκληρές και έντονες, όσο η οργάνωση δεν απαντούσε και έδειχνε ότι αποφάσισε να αποδεχτεί τελικά το ποσό.Η ενίσχυση από τη Χρυσή Αυγή προήλθε μετά από δημόσια έκκληση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς, όπως ανακοίνωσε, βρίσκεται στη πιο δεινή οικονομική κατάσταση στα 21 χρόνια της λειτουργίας του.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, «από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5.000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα.»
 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες. 
 
Σάκης Αποστολάκης

Πηγή : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: