Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κύπρος : Από δωρεάν τώρα θα πρέπει να πληρώνουν 30 ευρώ οι ανασφάλιστοι για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό στα Δημόσια Νοσοκομεία ! Αγριο χαράτσι στην Υγεία.

Να πληρώσουν για την επίσκεψη ή τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία καλούνται από χτες οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, όσοι προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία και έχουν «ταυτότητα νοσηλείας», θα πληρώνουν 3 ευρώ για επίσκεψη στο γενικό γιατρό, 6 ευρώ για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό και 10 ευρώ για τα Επείγοντα.
«Ταυτότητα νοσηλείας» διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα χαμηλά εισοδήματα, μέχρι 15.400 ευρώ, ποσό το οποίο αυξάνεται σε 30.750 για οικογενειακά εισοδήματα.
Οσοι θεωρούνται «υψηλών αποδοχών», ή είναι ανασφάλιστοι και δε διαθέτουν «ταυτότητα νοσηλείας», θα χρεώνονται με 15 ευρώ για επίσκεψη στο γενικό γιατρό και 30 ευρώ για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό. Επίσης, μπαίνει τέλος στη δωρεάν νοσηλεία για τους Τουρκοκύπριους και όσους δεν μπορούν να αποδείξουν τα «εισοδηματικά τους κριτήρια». Μέχρι σήμερα, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αλλά και οι ξένοι πολίτες, είχαν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: