Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα της ΟΛΜΕ από καθηγητές στη Γερμανία


Δήλωση από τους αντιπροσώπους της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Βερολίνου (GEW Berlin) που συμμετείχαν σε τοπική συνέλευση στις 14 και 15 Μαΐου 2013



Αλληλεγγύη στους Έλληνες απεργούς καθηγητές


 Από την Παρασκευή, 17 Μαΐου, οι Έλληνες καθηγητές θα κατέβουν σε απεργία για να παλέψουν ενάντια τις προγραμματισμένες απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (οι οποίοι είναι μόνιμοι στην Ελλάδα, ακριβώς όπως στην Γερμανία), και για άλλες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων για τις επιπλέον ώρες εργασίας.

 Η απεργία κυρήχθηκε "προληπτικά" παράνομη από την κυβέρνηση, η οποία έστειλε γράμματα στους καθηγητές και τους απείλησε με απολύσεις σε περίπτωση που πάρουν μέρος στην απεργία. Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, όπως έκανε και με τουςεργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργαζόμενους στα λιμάνια.

Παρ' όλα αυτά, η ΟΛΜΕ προχωράει σε απεργία.

Οι αντιπρόσωποι της συνέλευσης Βερολίνου δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην απεργία, απέναντι σε μια ακόμη σειρά μέτρων λιτότητας τα οποία έχουν ονομαστεί "πόλεμος εναντίον των εργαζόμενων" από τους Έλληνες συναδέλφους.
Ενάντια στις πανευρωπαϊκές επιθέσεις λιτότητας της Τρόϊκα στο βασικό επίπεδο διαβίωσης των λαών, και ειδικά αυτών που ζουν στην Νότια Ευρώπη, η αντίσταση και η αλληλεγγύη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναγκαία. Επειδή μία επίθεση στους Έλληνες εργαζομένους σημαίνει μια επίθεση σε όλους μας, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα σας ενάντια στις περικοπές και στην λιτότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Παρ' όλα αυτά, η ΟΛΜΕ προχωράει σε απεργία." !!!!!!!!!!!!!!!!!
...στον ύπνο πιαστήκανε από τα αυριανά τσιράκια της διαχείρισης του συστήματος !