Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Πάλι «ανάκαμψη» διαφημίζουν.


Το επικοινωνιακό επιτελείο της τρικομματικής χούντας συνεχίζει την προσπάθεια να μετατρέψει τη σκληρή, μνημονιακή καθημερινότητα σε υπερβατική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους που αγκομαχούν.


Μέσα σε μια μέρα, δύο υπουργοί της διαπίστωσαν ότι «οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις» και ότι «οι αποπληρωμές του δημοσίου είναι στο 1% του ΑΕΠ». Η τόση πρεμούρα τους όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι η ανεργία παραμένει στο 27% και πάνω. Δεν μπορεί να κρύψει ότι όσοι προσλαμβάνονται πληρώνονται με μισθούς πείνας, χάρη στην «υπεύθυνη πολιτική» της κυβέρνησης.
Ότι οι εργαζόμενοι εκβιάζονται με τις «θέσεις εργασίας», πέντε, οκτώ και δώδεκα μηνών, τις οποίες ήδη το καθετοποιημένο μνημονιακό κυβερνητικό σχήμα έχει ξεκινήσει να διαχειρίζεται ως όπλο ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων για ρουσφέτια και διορισμούς. Ότι σε πέντε μόλις μέρες, λήγουν οριστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι μισθοί θα μειωθούν και πάλι, μόλις λίγες μέρες μετά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις τους ότι «δεν υπάρχουν άλλα μέτρα». Ότι ο μόνος που βλέπει «ανάκαμψη» είναι το ΔΝΤ, που εξ αρχής ούτως ή άλλως αγνόησε τις ανθρώπινες ζωές και έσπευσε μόνο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με κάθε κόστος.

Οι «ομάδες αλήθειας» της κυβέρνησης έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο πλέον και προσπαθούν, κόντρα σε κάθε νόμο της λογικής, να πείσουν το λαό ότι περνάει καλά, αλλά επειδή πάσχει δήθεν από αρνητισμό, δεν το καταλαβαίνει.  Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι καμία κανονικότητα, καμία «ευθύνη», καμία δουλική καρτερικότητα δεν θα μας σώσει από τα δόντια τους. Κανένας δεν θα «φαγωθεί λιγότερο» αν παραμείνει με το χέρι τεντωμένο για την ελεημοσύνη τους, κανείς δεν θα γλυτώσει αν δεν αγωνιστεί για την ανατροπή τους.

Πηγή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: