Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην επιτροπή διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ.


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην επιτροπή διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ.


Τα όσα συμβαίνουν στην επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τις φραστικές και ανούσιες, προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία σχέση με την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Είναι αποπροσανατολιστικές και στόχο έχουν να μείνουν στο απυρόβλητο τα πραγματικά αίτια που γεννούν και αναπαράγουν τέτοιες υποθέσεις.
Εμποδίζουν την ουσιαστική διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων που την χειρίστηκαν.

Συγκαλύπτουν ότι αυτά τα φαινόμενα αναπτύσσονται στην βάση της τεράστιας συγκέντρωσης του πλούτου από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και την πολιτική της απλόχερης στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου με τα διάφορα κίνητρα, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων που ρυθμίζει το ευρωενωσιακό πλαίσιο και οι νόμοι του αστικού κράτους αυτές τις ανάγκες υπηρετούν, τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που περιέχονται στην λίστα και την διενέργεια ελέγχων με όλους τους τρόπους, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται. Επίσης είχαμε ζητήσει οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να είναι δημόσιες για να βγάζουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι για τη στάση κάθε πολιτικής δύναμης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ πήρε μέρος στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής ώστε να συμβάλλει με όλους τους τρόπους στην διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες με δεδομένη την πείρα από παρόμοιες επιτροπές που λειτούργησαν ως μηχανισμοί συγκάλυψης για να προστατευθούν τα ιερά και τα όσια του συστήματος.

Ο λαός και με αφορμή τις εξελίξεις της λίστας Λαγκάρντ, ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: