Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ.


 Aνακοίνωση   ,Τρίτη , 9 Απρίλη 2013Σε άγρια καταστολή των απεργών πείνας προχώρησε από χθες βράδυ η ΕΛΑΣ μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα. Πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών χτύπησε με ρόπαλα απεργούς πείνας απαιτώντας να διακόψουν την κινητοποίηση τους.

Χθες επίσης κάποιοι από τους απεργούς πείνας έπεσαν λιπόθυμοι σε κάποια κελιά. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να ειδοποιήσουν τους γιατρούς ενώ κάποιοι έλεγαν «να πεθάνετε αν δεν σταματήσετε την απεργία πείνας», «βρωμιάρηδες να φύγετε από τη χώρα μας».


Σήμερα το πρωί έβγαλαν ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών και τους εμπόδιζαν να γυρίσουν πίσω στα κελιά. Τους ανάγκασαν να στέκονται μπροστά από τα σύρματα για 7 ώρες ολόκληρες και μέχρι τις 12.30μμ συνέχιζαν αυτό το καψόνι.

Αυτές οι κτηνώδεις ενέργειες στοχεύουν στο σπάσιμο της απεργίας πείνας.

Ρόλο ενεργό παίζουν και οι ένστολοι χρυσαυγίτες που υπηρετούν με εξαιρετική προθυμία ως ανθρωποφύλακες αστυνομικοί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στις 20 Απρίλη θα δικαστούν αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ξυλοδαρμό μέσα στην Αμυγδαλέζα. Είχαν αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία παρά το ότι υπηρετούν στο συγκεκριμένο χώρο και η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές.

Από χθες μάλιστα εμποδίζονται στις επισκέψεις τους φίλοι και συγγενείς των κρατουμένων με εξαίρεση συνεργάτες της Αστυνομίας που μπαίνουν για να σπάσουν την απεργία στην Αμυγδαλέζα.

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: