Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Σχόλιο του K.K.E για τη «συμφωνία» των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το χαράτσι και τις συνομιλίες με την τρόικα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη «συμφωνία» των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το χαράτσι και τις συνομιλίες με την τρόικα.


Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς - μεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς.
Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Όποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας. Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση.
Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό κυβέρνησης - τρόικας. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκή διαπραγμάτευση με τούτη ή την άλλη μορφή εντός της ΕΕ και με άθικτα τα μονοπώλια. Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα ο λαός να εμπιστευθεί τη δύναμή του, να παλέψει για το δίκιο και τα δικαιώματά του.

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: