Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

 ΚΚΕ - Ερώτηση για τα προβλήματα εργαζομένων και γαλακτοπαραγωγών στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ»


Ερώτηση για τα προβλήματα εργαζομένων και γαλακτοπαραγωγών στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ», κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Ζητούν:

  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των οφειλών στους κτηνοτρόφους.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι διαθεσιμότητες, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθού καθώς και να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην επιχείρηση.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης επισημαίνει:
«Σε νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία "ΑΓΝΟ" του ομίλου "ΚΟΛΙΟΣ", διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους καθώς και τη διασφάλιση της εργασίας τους χωρίς τη συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, η εργοδοσία εξακολουθεί, παρά τις διαπιστώσεις της Κοινωνικής Επιθεώρησης Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών και την επιβολή μηνύσεων, να οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία "ΑΓΝΟ". Ήδη οι οφειλές ανέρχονται στις αποδοχές τεσσάρων μηνών.
Παράλληλα όμως η εργοδοσία θέτει εργαζόμενους σε τρίμηνη διαθεσιμότητα ξεκινώντας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και όσους πρωτοστάτησαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Ο μέχρι στιγμής αριθμός των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα φτάνει τους 110.
Την ίδια ώρα ανεξόφλητοι παραμένουν για αρκετούς μήνες και οι γαλακτοπαραγωγοί κτηνοτρόφοι της περιοχής, για τους τόνους γάλα που έχουν παραδώσει.
Η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα ζήτησε την ένταξή της στην προ-πτωχευτική διαδικασία και βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι στόχος της εργοδοσίας δεν ήταν, ούτε είναι η στήριξη και προστασία των εργαζόμενων και των κτηνοτρόφων, αλλά η διασφάλιση των συμφερόντων του ομίλου, η απαλλαγή του από χρέη σε εργαζόμενους, κτηνοτρόφους, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, η απαξίωση της επιχείρησης "ΑΓΝΟ" και η συνέχιση κερδοφορίας μέσα από την άλλη επιχείρηση του ομίλου.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τί μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων και των οφειλών στους κτηνοτρόφους.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι διαθεσιμότητες, να μην γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθού καθώς και να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην επιχείρηση.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου»


ΠΗΓΗ - 902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: