Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Χτύπησαν» οι ρατσιστές Χρυσαυγίτες στα Ψαχνά -χρησιμοποίησαν ακόμα και ταμπούρλο, προκαλώντας ήχους... πιθήκου για τον 26χρονο Λιβεριανό ποδοσφαιριστή Λόρενς Ντόε

Σε μέλη της Χρυσής Αυγής αποδίδουν άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας Λόρενς Ντόε στο γήπεδο των Ψαχνών. Οπως υποστηρίζουν στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», τα περίπου 150 άτομα που αποδοκίμασαν έντονα τον 26χρονο Λιβεριανό ποδοσφαιριστή χρησιμοποίησαν ακόμα και ταμπούρλο, προκαλώντας ήχους... πιθήκου.
«Εφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής», λένε χαρακτηριστικά στον Απόλλωνα για το περιστατικό που σημειώθηκε στο προχθεσινό 0-0 με τον Ηρακλή Ψαχνών.
Την ώρα που ο 26χρονος Αφρικανός αμυντικός της αθηναϊκής ομάδας έκανε ζέσταμα, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων με γιουχαΐσματα και... ήχους πιθήκου. Ο Ντόε αντέδρασε έντονα και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή Τερετίδη. Το ματς διακόπηκε για 3 λεπτά (στο 74'), με τον Ντόε να αποχωρεί σηκωτός από τον αγωνιστικό χώρο, έχοντας αντικρίσει την κίτρινη κάρτα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, μιλώντας στην «Ε» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Πρέπει να επιληφθεί η ΕΠΟ και να υπάρξουν κυρώσεις. Εμείς περιμένουμε τουλάχιστον μία συγγνώμη από τον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά αυτοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός».
ΠΗΓΗ - WWW.ENET.GR
Γ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: