Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να σταματήσει τη φασιστική απειλή


Η παρατεταμένη επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων συνεχίζεται και εντείνεται. Όμως, για να ενορχηστρωθεί και να περάσει αυτή η επίθεση, το ντόπιο αστικό πολιτικό μπλοκ, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, πρέπει να έχει το λαό μας στη γωνία και τρομοκρατημένο. Πρέπει να διαλύσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και κάθε ελευθερία. Για να εξυπηρετηθεί πιο εύκολα αυτή η βίαιη ταξική επίθεση, το σύστημα δημιουργεί όρους μετατοπίζοντας το πολιτικό σκηνικό πιο δεξιά και φασιστικοποιώντας τη δημόσια ζωή.
Ξέρουν καλά πως η κοινωνία, αυτή τη στιγμή, είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει, γι’ αυτό και προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να μπορούν πιο αποτελεσματικά να χτυπήσουν το δικαίωμα του λαού να παλεύει, να οργανώνεται και να εκφράζεται. Ο σημερινός εκφασισμός αποτελεί εφεδρεία και συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής του αστικού συστήματος.
Οι πρόσφατες έφοδοι και συλλήψεις σε στέκια και καταλήψεις έρχονται να προετοιμάσουν το κλίμα για παραπέρα χτύπημα σε πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού. 
Σε αυτό το πλαίσιο γεννιούνται και αναπαράγονται οργανώσεις σαν την Χρυσή Αυγή, που με την τραμπούκικη και δολοφονική τους λογική έχουν σαν στόχο να μπουν τροχοπέδη σε κάθε λαϊκό-εργατικό αγώνα και να σπείρουν τον εμφύλιο μέσα στην εργατική τάξη διασπώντας την και εμποδίζοντάς την να έχει πολιτική και ταξική  συγκρότηση. Η προχθεσινή δολοφονία του πακιστανού εργάτη δεν προστίθεται απλά στην ατέλειωτη σειρά ανάλογων δολοφονικών επιθέσεων, αλλά έρχεται να καταδείξει ποιος είναι στην πραγματικότητα αυτός που ενισχύει τη φασιστική τρομοκρατία παράλληλα με την επίθεση σε απεργούς, σε νεολαιίστικα στέκια, σε σχολές, σε διαδηλώσεις. Η πολιτική τού συστήματος γεννάει το φασισμό! Εκεί πρέπει καταρχήν να στρέψουμε το δάχτυλο και να καταδείξουμε τον κύριο υπεύθυνο.
Η αντιφασιστική πάλη είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού-εργατικού κινήματος.  Μόνο έτσι μπορεί να απαντηθεί η γκετοποίηση, τα ρατσιστικά πογκρόμ και οι δολοφονίες.  Η συνδιοργάνωση συγκεντρώσεων με αυτούς που πρωτοστάτησαν στη δαιμονοποίηση των μεταναστών, αλλά και στην προώθηση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την πάλη και την οργάνωση του λαού σε μια αντιφασιστική-αντιρατσιστική κατεύθυνση, αλλά «βγάζει λάδι» τους πραγματικούς ενόχους και σπέρνει αυταπάτες στο λαό αποκρύπτοντάς του ποιοι είναι φίλοι του και ποιοι εχθροί του.


Η αντίσταση πρέπει να είναι υπόθεση του λαού
και των οργανώσεών του

Η σύγκρουση με το φασισμό και τις ναζιστικές ομάδες περνάει μέσα από τη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό και τα ξένα αφεντικά. Συγκροτείται και αναπαράγεται στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην επίθεση και την πολιτική του συστήματος. Βρίσκει έκφραση στις λαϊκές οργανώσεις και συγκροτήσεις.
Σάββατο 19 Γενάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: