Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ίσον χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ: Αυτό λέει ουσιαστικά η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν ανατροπές σε περίπτωση ανόδου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας επισημάνσεις που σίγουρα θα συζητηθούν.


Σύμφωνα με τους «ειδικούς» του ΔΝΤ η εμπιστοσύνη που φαίνεται να δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στην αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να προκαλέσει πολιτική κρίση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει αυτολεξεί η έκθεση στην σελ. 39 «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική κρίση και σε χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ».

Η Ουάσιγκτον εκτιμά πως υπάρχει πολιτική αστάθεια, αργή επαναφορά εμπιστοσύνης και μη εφαρμογή των νόμων.

Θεωρεί μάλιστα πως το πρόγραμμα πήγε πίσω λόγω του αδιεξόδου που υπήρξε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και λόγω των κοινωνικών εντάσεων που προκλήθηκαν λόγω της εφαρμογής του Προγράμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η άνοδός μας θα σημάνει το τέλος του Μνημονίου

Τις αναφορές του ΔΝΤ στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο», σημείωσε. «Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών», τόνισε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι η παρέμβαση δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται, ενώ αναιρεί και την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης περί «αλλαγής κλίματος» και διερωτήθηκε: «Αλήθεια, αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»;

Ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, σημειώνοντας: «Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής».



ΠΗΓΗ - WWW.MATRIX24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: