Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Θανάσης Παφίλης στη βουλή : Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε !

«Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε αυτό σημαίνει αγώνας, όχι μόνο απόκρουση.


Χρειάζεται αγώνας επιθετικός και όχι αμυντικός», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών φορέων.

Υπογράμμισε ότι «τα βάρβαρα μέτρα έχουν προβλεφθεί εδώ και πολλά χρόνια από την ΕΕ» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα κόμματα πως «στο Μάαστριχτ είπατε Ναι» και σημείωσε «υπηρετείται τον καπιταλισμό που τελείωσε και χρειάζεται αλλαγή από το σοσιαλισμό».
Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγνίζει το καπιταλιστικό σύστημα όταν λέει έξω η τρόικα αλλά όχι έξω από την ΕΕ που μαζί με την ΕΚΤ είναι τα 2/3 της τρόικας».

Υπογράμμισε πως «ένα δρόμο έχει ο λαός, έξω από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία».

Σχολιάζοντας τις αναφορές κατά του ΚΚΕ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη για δεξιά στροφή του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης είπε ότι «η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει σε αστρονομικές ταχύτητες» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «θέλετε να σας ξαναδιαβάσω την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο να δείτε ότι πουθενά στα βασικά θέματα δεν διαφέρει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.» Αργότερα σε τοποθέτηση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε ότι δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όσα είπε ο Χρηστός Καραγιαννίδης για το ΚΚΕ.


Επίσης, ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς των εκτελεστικών μελών του διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και για ενιαία αντιμετώπιση δαπανών που γίνονται σε χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα, την οποία τελικά απέσυρε ο Γιάννης Στουρνάρας.




Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: