Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Ηράκλειο Κρήτης για τα 95χρονα του ΚΚΕ.

 Σας καλούμε όλους για άλλη μια φορά να στρατευθείτε στον αγώνα στο πλάι του ΚΚΕ. 


Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να του εμπιστευτείτε την ψήφο σας στις ευρωεκλογές στις 25 Μάη του 2014. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση στην ΕΕ που μεγαλώνει, παλεύοντας για αποδέσμευση, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει η χώρα μας.


Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους.

Ταυτόχρονα καλούμε να ενισχύσετε μαχητικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα, με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας και στην περιφέρεια της Κρήτης και στους δήμους της περιοχής, όλης της χώρας. Εδώ έχουν θέση όλοι οι αγωνιστές, ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι χτες, αρκεί να θέλουν να συμβάλουν στην μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, που θα αντιστρατεύεται τα μονοπωλιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γνωρίζει μόνο την εκμετάλλευση του εργάτη, το ξεκλήρισμα του αγρότη, το λουκέτο του αυτοαπασχολούμενου, την πανάκριβη υποβαθμισμένη παιδεία και υγεία, την αρπαγή της κατοικίας του φτωχού, την στυγνή φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και τόσα άλλα.

Παρακολουθούμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας ο παλιός δικομματισμός να γίνει διπολισμός με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς με ό,τι επιπλέον στις παρυφές τους, δημιουργηθεί, όπως η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου σχήματος της κεντροαριστεράς, τύπου «ιταλικής ελιάς».

Βέβαια, το σύστημα πότε προετοιμάζει, δημιουργεί νέα ακροδεξιά σχήματα, πότε κεντροδεξιά, πότε κεντροαριστερά και βάλε. Πότε αξιοποιεί την αριστερίστικη τυχοδιωκτική φρασεολογία και πότε εμφανίζει τους ναζιστές φασίστες της «Χρυσής Αυγής». Και ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, παντού!

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο, γιατί σήμερα αρχίζει το Συνέδριο του ΚΕΑ όπου συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα ευρωπαϊκό κόμμα που το ΚΚΕ από την αρχή είχε καταγγείλει, ως το μακρύ χέρι της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο εργατικό κίνημα των χωρών της ΕΕ, για τη χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων. Στηρίζει τη στρατηγική της ΕΕ και στοχεύει στην υποταγή του κινήματος στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Αυτού του κόμματος υποψήφιος για την Κομισιόν θέλει να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό μοιράζει δεξιά και αριστερά διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης και συμμόρφωσης στις επιταγές των μονοπωλιακών ομίλων προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη για να γίνει αυτός το τσιράκι τους στην Ελλάδα.

Μας λένε ότι «δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε»! Τους απαντάμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος! Γιατί, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη λαϊκή διακυβέρνηση, τότε που ο λαός, αποφασισμένος θα πάρει τις δικές του ευθύνες, θα διεκδικήσει και θα αναλάβει την εξουσία του, θα σχεδιάσει την οικονομία του. Άλλωστε γι αυτό το ΚΚΕ, παλεύει για να γίνει πιο δυνατό σήμερα, να διαμορφώσει παντού, μια μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και δράση που θα στηρίζεται σε ισχυρές δυνάμεις μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους και τις περιφέρειες, στην ευρωβουλή και στο κοινοβούλιο, παντού: Για υπεράσπιση μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, για τα λαϊκά δικαιώματα, για την Λαϊκή Συμμαχία, που με την εργατιά μπροστά, θα ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει τελικά  τάξη στην εξουσία.

Πρωτοστατούμε στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Σε κάθε κλάδο, τόπο δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας, εκεί που ζει και αναπνέει, που αγωνιά η εργατική τάξη, τα λαϊκά νοικοκυριά. Για να μην περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην  κατοικία, σε αυτό που κατέκτησε ο λαός μας δεκαετίες τώρα με κόπους και βάσανα. Για να μην υπάρξει κανένα φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, την αγροικία, την παραθεριστική κατοικία. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι για τη φτωχολογιά.

Να μειωθούν άμεσα, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς και τους φόρους, όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, είτε αφορούν στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια ή κάρτες.

Να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση. Άμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η μείωση για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, η κατάργηση όλων των φόρων και των χαρατσιών στα τιμολόγια καθώς και η  απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η επανασύνδεση της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, όπως απαιτεί το ΚΚΕ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώνει, να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις.

Να απαλλαγούν οι άνεργοι από φόρους, χαράτσια, οφειλές, χρέη, από τα πανάκριβα εισιτήρια στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από πληρωμές σε νοσοκομειακές μονάδες, έστω κι αν είναι ανασφάλιστοι και τόσα άλλα που προβλέπουν οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε στη βουλή το ΚΚΕ. Να μην μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτή την λαίλαπα.

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: