Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νίκη των «Μπολιβαριανών» δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές στην Βενεζουέλα με 49,2 %.Το ΚΚ Βενεζουέλας έβγαλε δήμαρχο στο Μποκονοΐτο.

Νίκη των «Μπολιβαριανών» δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές στην Βενεζουέλα. 


Την υπεροχή της κατέγραψε στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα την περασμένη Κυριακή η εκλογική συμμαχία «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος» που συμμετέχει το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και στηρίζει κριτικά και το ΚΚ Βενεζουέλας και οι δυνάμεις που στηρίζουν τη λεγόμενη «Μπολιβαριανή διαδικασία» που ξεκίνησε ο Ούγκο Τσάβες.
Από τους 337 δημάρχους που ήταν προς εκλογή εξέλεξε τους 212 δηλαδή συνολικά 49,2%, ενώ στο 59% έφτασε η συμμετοχή στις κάλπες.
Το λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας», όπου συναθροίζονται οι αντιδραστικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε 42,7% και 53 δημάρχους, ενώ εξελέγησαν και λεγόμενες ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η αντιπολίτευση έχει κερδίσει σε αρκετές μεγάλες πόλεις, ενώ ο Πατριωτικός Πόλος κυριαρχεί κατά κόρον στις επαρχιακές.
Το ΚΚ Βενεζουέλας, το οποίο στο 92% των δήμων στήριξε κοινούς υποψήφιους με το «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο», ενώ κατέβηκε αυτόνομα με δικά του στελέχη και υποψηφίους σε 25 δήμους, εξασφαλίζει την εκλογή δημάρχου στο δήμο του Μποκονοΐτο. Με ανοικτή του επιστολή προς τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, το ΚΚ Βενεζουέλας, είχε καταγγείλει την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και τα καλούσε να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπισή του.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του στο κέντρο της πρωτεύουσας Καράκας, μίλησε για «μεγάλη νίκη», σημειώνοντας ότι η λεγόμενη «Μπολιβαριανή διαδικασία» θα συνεχιστεί «με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: