Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Την τρίτη θέση διεκδικεί το ΚΚΕ με αξιώσεις ,σύμφωνα με γκάλοπ της Rass.Έχει ανοδική πορεία σε σχέση με τον Οκτώβρη και φτάνει το 5,8 % .(7,5 % με αναγωγή των αναποφάσιστων).

Μόλις 0,4 % πίσω από την Χρυσή Αυγή, βρίσκεται το ΚΚΕ ! 
Πάνω από μια μονάδα μπροστά το ΚΚΕ από ΑΝ.ΕΛ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ


Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 1,6% έναντι 1,3% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,8%) συμφωνεί με τον Μανώλη Γλέζο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει πού θα βρει τα λεφτά, άποψη που βρίσκει σύμφωνο και το 62,5% των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ το 49,8% θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει κάτι «χειρότερο από το Μνημόνιο». 
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής αποδοκιμάστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, καθώς δηλώνει τη διαφωνία του σε ποσοστό 58,8%. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής δεν μπόρεσε ούτε να «κλέψει τις εντυπώσεις» ούτε να αναδείξει εναλλακτική πολιτική πρόταση, αφού στη μέτρηση της Rass και στην ερώτηση ποιος ήταν καλύτερος κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής, ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε ποσοστό 33,6% έναντι του 23,4% που απάντησε ότι ήταν καλύτερος ο Αλέξης Τσίπρας.
  Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 49,2% έναντι 33,3% του Αλέξη Τσίπρα, στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 55,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 55,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα βρίσκεται στο 1,6% υπέρ της Ν.Δ., το ΚΚΕ αυξάνεται λίγο (5,8% από 5,2%), ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή κάμψη (4,6% από 5%). Οι ΑΝ.ΕΛ. παραμένουν σταθεροί στο 4,8%, η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 6,2% από 6,3% που ήταν τον περασμένο μήνα και η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 3,1% από 3% που ήταν τον Οκτώβριο.


Πηγή : e-typos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: