Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 Συνάντηση με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είχε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρουσίασαν τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και επηρεάζουν όλο το λαό. Αναφέρθηκαν στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ, τον περιορισμό των δημόσιων δομών, τις δραματικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις απολύσεις προσωπικού, τις μειώσεις των παροχών των ασφαλισμένων, το νέο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επισήμανε ότι: «Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας αποτελούν στρατηγική της ΕΕ, ανάλογοι σχεδιασμοί προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Όσο επιχειρηματικοί όμιλοι δρουν στον τομέα της Υγείας, στην περίθαλψη, στο φάρμακο, τόσο θα μειώνονται οι παροχές Υγείας για το λαό, θα βάζει ο λαός πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ανεβαίνει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία, ειδικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ένα αλαλλούμ, δε συνιστά ενιαίο σύστημα, αλλά συνονθύλευμα παροχής υπηρεσιών από φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, δήμων, ΜΚΟ κ.λπ.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε τέτοιους σχεδιασμούς. Η θέση του ΚΚΕ κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από την πολιτική της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων».

Επισήμανε ότι δεν μπορεί να προκύψει φιλολαϊκή απάντηση ούτε μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης ούτε μέσα από παραλλαγές του, που περιλαμβάνουν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή απαιτούν από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για τις όποιες παροχές Υγείας. Είναι απαράδεκτο να συνδέεται το πακέτο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων. Κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για μειωμένες παροχές σε όλους, αλλά και πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσίασε τους άξονες της πρότασης του ΚΚΕ:  «Πανελλαδική ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Δημιουργία Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, κοντά σε τόπους δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας, σε όλους τους δήμους, που θα αποτελούν ενιαίο σύστημα με τα Γενικά και Ειδικά δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, 24ωρη λειτουργία, προσανατολισμό στην πρόληψη, όπου όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος, αλλά μπορούν να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, όλες οι ειδικότητες, με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Ταυτόχρονα, έκανε ειδική αναφορά «στην απαράδεκτη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ψυχιατρεία, ένας ειδικός τομέας που οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την προβολή των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας, τόσο μέσα στη βουλή, όσο και με άλλες πρωτοβουλίες και με τη στήριξη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Πηγή : KKE


Δεν υπάρχουν σχόλια: