Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Για το Νίκο Μπογιόπουλο ,επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Για την "απομάκρυνση" του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη


Σε προηγούμενο σχόλιο μου πριν ένα μήνα 27 Σεπτεμβρίου στην ανάρτηση   Σχόλιο του Red Star για την απόφαση του Ριζοσπάστη να "κόψει" την στήλη "Ημεροδρόμος" του Νίκου Μπογιόπουλου. είχα γράψει αρκετές σκέψεις μου για το θέμα.

Και επειδή απευθύνομαι σε φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ κυρίως, αλλά και σε αναγνώστες του μπλογκ μας που αν και δεν ψηφίζουν ΚΚΕ,  δεν είναι αντικομμουνιστές και αντιΚΚΕδες, θα μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια.

Η απόφαση να κοπεί η στήλη του Ημεροδρόμου πριν καιρό με στεναχώρησε.

Η όποια απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ ή μέρους της για την "απομάκρυνση" του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη με βρίσκει αντίθετο. Βέβαια εδώ και ένα μήνα όλοι ξέρουμε ότι ο δημοφιλής δημοσιογράφος αρθρογραφεί με επιτυχία στον enikos.gr και όχι στον έντυπο Ριζοσπάστη.

Αλλά πέρα από την αρχική άποψη μου δεν θα κολλήσω σε αυτό το γεγονός, στις διάφορες φήμες ή στο τρόπο που σερβιρίστηκε η "είδηση".Ούτε θα σχολιάσω τις εμετικές αναρτήσεις πολέμιων του ΚΚΕ, είτε αριστερών είτε κεντρώων είτε φασιστών.Αυτοί ήταν είναι και θα είναι παλαιολιθικοί στην σκέψη, δογματικοί και κολλημένοι στον ευρωμoνόδρομο τους και γεμάτοι με κόμπλεξ απέναντι στο τιμημένο κόμμα της εργατικής τάξης.

Ούτε επίσης θα τολμήσω να κάνω σενάρια για ποιους λόγους και γιατί έπραξαν ότι έπραξαν (αν το έπραξαν) ,σεβαστά πρόσωπα του κόμματος.

Δεν σκοπεύω να "μπω"  στο μυαλό έμπειρων και εκλεγμένων μελών της ΚΕ του ΚΚΕ ή να μιλήσω εκ μέρους του καταξιωμένου Νίκου Μπογιόπουλου και άλλων μελών του ΚΚΕ που βρέθηκαν στην μικρή μειοψηφία που δεν ψήφισε μέρος των θέσεων του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο.

Υπομονετικά θα περιμένω τις επίσημες θέσεις του κόμματος και του αγαπητού δημοσιογράφου.

Η ουσία είναι μία, το ΚΚΕ σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για την Ελλάδα , είναι ο κύριος πολιτικός φορέας που μπορεί να στρέψει μέρους του λαού στον ορθό πολιτικό δρόμο της αντίστασης στο σημερινό σύστημα.

Μπροστά στην 6η Νοεμβρίου , όλοι ας δώσουμε το 100 %  των δυνάμεων μας, ο καθένας από το πόστο του, με πίστη για τις ιδέες μας.

Ας δώσουμε όλες τις μάχες που έρχονται ενωμένοι, πέρα από τις επιμέρους μας διαφορές. 

Και όσοι αναγνώστες μας δεν συμφωνούν με το ΚΚΕ αλλά σέβονται την ιστορική του πορεία, ας σκεφτούν πρώτα τι κατάσταση επικρατεί στα κόμματα που στηρίζουν και ας μη πέσουν στο επίπεδο κάποιων άλλων σχολιαστών σε άλλες ιστοσελίδες και μπλογκς.


Red Star


Δεν υπάρχουν σχόλια: