Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Την προκλητική προσαγωγή μελών της ΚΝΕ στο Λουτράκι καταγγέλλει το ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ.

Πληθαίνουν τα κρούσματα προκλητικών προσαγωγών μελών της ΚΝΕ από την Αστυνομία σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το τελευταίο κρούσμα αφορά δύο μέλη της ΚΝΕ τα οποία βρίσκονταν έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Λουτρακίου, που βρίσκεται σε κατάληψη, για να κάνουν εξόρμηση με ανακοινώσεις της ΚΝΕ όταν η Αστυνομία τους πήγε με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων στο Αστυνομικό Τμήμα και τους κράτησαν επί δύο ώρες!

Το ΝΣ της ΚΝΕ Κορινθίας καταγγέλλει το περιστατικό αναφέροντας:
«Καταγγέλλουμε την αναίτια και προκλητική προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου δύο στελεχών της ΚΝΕ, μελών του ΝΣ Κορινθίας.
Το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, τα στελέχη της ΚΝΕ βρίσκονταν έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Λουτρακίου, που βρίσκεται σε κατάληψη, για να κάνουν εξόρμηση με ανακοινώσεις της ΚΝΕ.
Εκεί έγινε και η προσαγωγή με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων, αλλά, όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε, τα στελέχη της ΚΝΕ συνέχισαν να κρατούνται επί δύο ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα, με νέο πρόσχημα τη διερεύνηση εκκρεμούς δικαστικής απόφασης εις βάρος τους που τελικά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!
Το περιστατικό αυτό:
  • Είναι συνέχεια παρόμοιων που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.
  • Είναι κομμάτι του παζλ που συμπληρώνεται από απειλές διευθυντών και εισαγγελείς στα σχολεία.
  • Είναι προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και καταστολής των αγώνων, την ώρα που η κατάσταση στα σχολεία και ειδικά στα ΕΠΑΛ είναι αφόρητη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή στόχο έχει να ανακόψει την πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ στα σχολεία.
Οι νέοι ας σκεφτούν και ας το έχουν καθαρό:
Αυτός που έχει συμφέρον σήμερα να βγει η ΚΝΕ "έξω από τα σχολεία" είναι αυτός που θέλει να είναι "μέσα στα σχολεία" η αντιλαϊκή πολιτική.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ καταγγέλλει αυτά τα γεγονότα και δηλώνει ότι το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρία από τέτοιες πρακτικές, δεν φοβάται, δεν υποχωρεί, δεν λυγίζει.
Αυτές οι τακτικές δεν πρόκειται ούτε να φοβίσουν, αλλά ούτε και να σταματήσουν τους νέους κομμουνιστές, τους νέους αγωνιστές. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της ΚΝΕ και των νέων που κινητοποιούνται θα πέσει στο κενό!
Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό της Κορινθίας να καταδικάσει την καταστολή των μαθητικών και των λαϊκών αγώνων».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: