Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Εύβοιας.

 Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ευβοίας καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και τη σύλληψη 13 εργατών των εργοστασίων Lafarge- Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, που εδώ και ένα μήνα είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Μεγάρου διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους.



Η κατάπτυστη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση όσους διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και  την αξιοπρέπεια, όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που έχει βουλιάξει ένα ολόκληρο νησί στην ανεργία.
Στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, στέλνοντας τις δυνάμεις καταστολής να τους συλλάβουν, ενώ την ίδια ώρα αφήνει ανενόχλητους τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων τους, έχουν παγώσει τις πληρωμές, διατηρούν όμως και ανανεώνουν τις άδειες λειτουργίας τους με σκοπό να τα επαναλειτουργήσουν στο μέλλον διαπραγματευόμενοι μισθούς πείνας.

 Έγινε σαφές πια που το πάει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο με το δήθεν αντιφασιστικό της προσωπείο. Με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ ο ακροδεξιός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «το άλλο άκρο» όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο,  στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. Το κατάλαβαν οι μαθητές στη Λαμία, το κατάλαβαν και οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής, το κατάλαβαν τώρα και οι εργαζόμενοι στην Εύβοια.

Τώρα χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο από τα κάτω όλων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν, αλλά και των απλήρωτων, όσων δεν καλύπτονται από ΣΣΕ, όσων δεν έχουν δουλειά. Μαζί με τους συναδέλφους μας στον δημόσιο τομέα, όπου οι χιλιάδες απολύσεις στερούν την εργατική τάξη από σχολεία και νοσοκομεία που έχει ανάγκη. Να ανατρέψουμε την βάρβαρη αυτή πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς τα μνημόνια, το χρέος, την Ευρωζώνη και την ΕΕ που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: