Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Κούβας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Κούβας σ. Osvaldo Martinez στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη.


 Η συνάντηση έγινε με πρόσκληση του ΚΚΕ για να συζητηθούν οι επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται με την επικείμενη ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.
Στη συζήτηση που έγινε σε συντροφικό κλίμα, ο σ. Μαρτίνες ανέφερε ότι η κομματική και κρατική ηγεσία της Κούβας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία και ενδιαφέρον την κατάσταση στη Συρία.
Παρακολουθεί την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα που είναι ο προθάλαμος της επίθεσης, για να εκπληρωθεί το όνειρο των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο της Συρίας.
Μέσω του ελέγχου της Συρίας επιδιώκεται ο έλεγχος του Λιβάνου και ανοίγει ο δρόμος για το Ιράν, ανέφερε ο Κουβανός πρέσβης. Στόχος είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνει κάποιος απέναντι στη συριακή κυβέρνηση, υπεύθυνος για τις εξελίξεις στη χώρα του είναι ο συριακός λαός. Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η κινητοποίηση των λαών. Αυτό υπολογίζει ο ιμπεριαλισμός. Μιλάμε για πολύ ευαίσθητη περιοχή και σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης τα προβλήματα θα οξυνθούν, θα επεκταθούν.
Ο σ. Μαρτίνες ενημέρωσε το Δημήτρη Κουτσούμπα για την παρέμβαση του σ. Φιντέλ Κάστρο κατά της στρατιωτικής επέμβασης και τη δράση που αναπτύσσεται στη Λατινική Αμερική.   
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε το πρέσβη της Κούβας για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη κινητοποίηση στην Αμερικανική πρεσβεία με τα συνθήματα « ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας», «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Ενημέρωσε επίσης ότι το ΠΑΜΕ, οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις και εκατοντάδες συνδικάτα καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση, αναπτύσσουν δράση.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι υπάρχουν βασικές αρχές που τηρεί το ΚΚΕ. Ο μόνος αρμόδιος για τα προβλήματα της χώρας είναι ο συριακός λαός  και έχουμε υποχρέωση να αντιταχθούμε στην επέμβαση των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.  
Η προπαγάνδα τους για τα χημικά όπλα μυρίζει προβοκάτσια από μακριά. Η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την επίθεση είναι η εργατική τάξη, οι λαοί παλεύοντας μαζί με τις ριζοσπαστικές,  επαναστατικές δυνάμεις. Έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε ακόμα και μικρές νίκες. Δεν μας εφησυχάζει η μικρή παράταση της επίθεσης λόγω της απόφασης του βρετανικού κοινοβουλίου και της συνεδρίασης του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Αλλά κι αυτό είναι δείγμα της αξίας της λαϊκής πίεσης. Ξέρουμε ότι οι ιμπεριαλιστές ελίσσονται αλλά δεν αφήνουν το στρατηγικό τους στόχο, κι αυτός είναι η επίθεση στη Συρία, το Ιράν, ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής.

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: