Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ-Ντράγκι και το ζήτημα του χρέους.

Σχόλιο εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ-Ντράγκι και το ζήτημα του χρέους.

Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση - νέο δάνειο ή νέο κούρεμα για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους - είναι βαθιά αποπροσανατολιστική, γιατί κρύβει ότι η όποια επιλογή ή παραλλαγή της φέρνει μαζί νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τόσο η κυβέρνηση, που μιλάει για νέο πρόγραμμα και ελάφρυνση χρέους, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση που συντάσσεται στην ουσία με την πρόταση του ΔΝΤ για νέο κούρεμα, λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι αυτές οι επιλογές θα ανακόψουν την πορεία που τον οδηγεί σε μεγαλύτερη χρεοκοπία.
Καμία διαπραγμάτευση από καμία κυβέρνηση, στο έδαφος της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δε θα είναι ωφέλιμη για το λαό. Η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να έχει αποτέλεσμα και προοπτική, αν συνδεθεί με τον αγώνα για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία».
Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

Β,Κ. είπε...

«”Δημόσια χρέη”! Η εργατική τάξη ξέρει ότι τα χρέη αυτά δεν είναι δικά της και όταν πάρει την εξουσία θα αναθέσει την εξόφλησή τους σε εκείνους που τα έκαναν».

(Λένιν, «Απαντα», τόμος 33ος, σελ. 203, «Σύγχρονη Εποχή»).