Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

-- Η ΚΟΒ Μώλου - Καμένων Βούρλων - Αγ. Κωνσταντίνου του ΚΚΕπραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων με θέμα: «Οικονομική κρίση, Ιαματικές πηγές και η θέση του ΚΚΕ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Τ. Χρονάς, στέλεχος του ΚΚΕ.
-- Η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα «Το παιδομάζωμα και ποιοι φοβούνται την αλήθεια», την Κυριακή 11/8, στις 9 μ.μ., στην πλατεία του χωριού Ζιάκα.
Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή DVD και βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Το παιδομάζωμα και ποιοι φοβούνται την αλήθεια» του Δημήτρη Σέρβου, καθώς πολλά παιδιά από την περιοχή που κινδύνευαν από τον πόλεμο, το ανελέητο κυνηγητό των «μπουραντάδων» και τα «αναμορφωτήρια» της Φρειδερίκης βρήκαν φιλόξενη αγκαλιά στις σοσιαλιστικές χώρες.
-- Οι ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνουν στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων, την Κυριακή 11/8, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και τους εκτελεσμένους κομμουνιστές, που έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ναζί κατακτητές και ενάντια στην ντόπια και ξένη αστική τάξη.
-- Η ΚΟΒ Καρλοβάσου της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 11/8, στις 11 το πρωί, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (ΔΣΣ). Η εκδήλωση θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο κοινοτάφιο του ΔΣΣ στην είσοδο του χωριού Λέκκα, εκεί όπου δολοφονήθηκαν άγρια και ρίχτηκαν σε ασβεστοκάμινο τρεις ηρωικοί αντάρτες από το ίδιο χωριό. Το κοινοτάφιο έχει στηθεί από την Κομματική Οργάνωση της περιοχής σε κτήμα που παραχώρησε φίλος του ΚΚΕ γι' αυτόν το σκοπό και φιλοξενεί τα οστά μαχητών του ΔΣΣ απ' όλη τη Σάμο.
-- Οι ΤΕ Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για την προσφορά των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου και της ευρύτερης περιοχής στην αντίσταση και στο ΔΣΕ την Κυριακή 18/8, στις 11.30 π.μ., στο Ηρώο του χωριού Αγ. Βασιλείου.
-- Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής των μαχητών της 3ηςΜεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) στην Πελοπόννησο, με αποκαλυπτήρια μνημείου στον τόπο που έπεσε ο ταγματάρχης της και διοικητής του αρχηγείου Μαινάλου Δημήτρης Γιαννακούρας (Πέρδικας), το Σάββατο 24/8, στο Μαίναλο, πάνω από τα Λυκόχια. Στις 5 μ.μ. στο αλώνι του Πέρδικα. Στις 6 μ.μ. στα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στον τόπο που έπεσε ο Πέρδικας. Στις 8 μ.μ. στα Λυκόχια στο λαϊκό αντάρτικο γλέντι.
-- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 25/8, και ώρα 11 π.μ., στην αγροτική περιοχή «Μεγάλη Λίμνη» (στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Πολιχνίτου), πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Γιάννη Σπλιαδή, από την Αγιάσο, και Γιώργου Σαμίου, από το Κεράμι Καλλονής, που σκοτώθηκαν στη μάχη που έγινε εκεί στις 23 Γενάρη 1948.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: