Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ .Ο «Ριζοσπάστης» έφτασε στα χέρια κάθε εργάτη !

Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με το ΚΚΕ στο πλευρό τους


Στις επάλξεις του αγώνα παραμένουν οι εργαζόμενοι και απολυμένοι στα κλειστά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, στο τσιμεντάδικο, στη ΣΕΛΜΑΝ και τη ΝΕΟΣΕΤ, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και αλλού. Μεγάλες παραγωγικές μονάδες τις οποίες έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, που μπορούν να δουλέψουν καλύπτοντας λαϊκές ανάγκες, αλλά βάζουν λουκέτο επειδή αυτό συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να ξεπεράσει την κρίση του, φορτώνοντάς την στους εργάτες, απολύοντάς τους, διασφαλίζοντας στα αφεντικά την παραπέρα κερδοφορία τους με μισθούς πείνας κι ανύπαρκτα δικαιώματα, εκποιώντας μονάδες - φιλέτα, ακόμα ακόμα αλλάζοντας το αντικείμενό τους σε αναντιστοιχία ακριβώς με αυτές τις ογκούμενες λαϊκές ανάγκες.
Στο πλευρό των εργαζομένων και απολυμένων των προαναφερόμενων βιομηχανικών μονάδων βρέθηκε (και) χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ από την ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας του Κόμματος, διανέμοντάς τους μάλιστα το χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», όπου δημοσιεύτηκε πολυσέλιδο αφιέρωμα στον πολύμηνο και σκληρό αγώνα που δίνουν προκειμένου οι μηχανές στις φάμπρικες να ξαναπάρουν μπρος, να παραμείνουν στη δουλειά τους, να εξασφαλίσουν το ψωμί των ίδιων και των οικογενειών τους, σε μια περιοχή που πλήττεται άγρια από την ανεργία. Εκατοντάδες φύλλα διακινήθηκαν και σε άλλους εργασιακούς χώρους, σε άλλα εργοστάσια, στο νοσοκομείο, στις λαϊκές γειτονιές της Χαλκίδας, στην Αυλίδα, στην Αρτάκη, στα Ψαχνά κι αλλού, καθώς το θέμα καίει όλο το λαό της περιοχής.
 
Η ανταπόκριση των εργατών στο χτεσινό δημοσίευμα και στην επίσκεψη των μελών του ΚΚΕ ήταν θερμή, με ικανοποίηση δέχτηκαν το γεγονός ότι το ΚΚΕ παραμένει με όλες του τις δυνάμεις σταθερά κι αταλάντευτα στο πλευρό τους.
Στις συζητήσεις που άνοιξαν θίχτηκαν για άλλη μια φορά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή επιβίωσή τους. Το γεγονός ότι η μεγαλοεργοδοσία για τα δικά της συμφέροντα έκλεισε εν μια νυκτί μονάδες όπου οι εργάτες είχαν δώσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, τους χρωστά δεδουλευμένα πολλών μηνών, χρωστά ακόμα και αποζημιώσεις στους απολυμένους της. Θίχτηκε η βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος του κεφαλαιοκράτη ισοπεδώνει ανθρώπινες ζωές, έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό κι εργατικό δυναμικό.
Τα στελέχη και μέλη του Κόμματος τόνισαν στους εργάτες ότι μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής είναι η οργάνωσή τους, η συμπόρευση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, ο κοινός αγώνας ενάντια στην εργοδοσία, στους πολιτικούς της εκπροσώπους και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Σημειωτέον ότι κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, χτες, οι εργαζόμενοι στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας (η εργοδοσία το έκλεισε στις 26 Μάρτη και απολύει κόσμο κάθε μήνα με το 5% που της επιτρέπει ο νόμος, μέχρι την 1η Αυγούστου είχε απολύσει ήδη 46 από τους 229 εργαζόμενους) έστησαν γνήσιο λαϊκό γλέντι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, έξω από το κλειστό εργοστάσιο, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, όπου προσήλθαν και άλλοι λαϊκοί άνθρωποι από τη Χαλκίδα και τη γύρω περιοχή.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: