Χλευαστικό δημοσίευμα του «Vice» για τους ημίγυμνους χρυσαυγίτες



 Το θέαμα των ημίγυμνων χρυσαυγιτών στην «Εθνικιστική Κατασκήνωση Κρήτης» στον Κίσσαμο, έδωσε τροφή στο γνωστό αμερικανικό ενημερωτικό περιοδικό Vice, το οποίο χλευάζει την ιδεολογία και τα πιστεύω του ακροδεξιού κόμματος, ενώ παράλληλα ειρωνεύεται τα μέλη της Χ.Α. πως «παριστάνουν τους Σπαρτιάτες».

Σε άρθρο του με τίτλο «Ελληνικό beach πάρτι των Νεοναζί», το Vice παραθέτει τις φωτογραφίες των μελών της «Εθνικιστικής Κατασκήνωσης», με την κάθε εικόνα να συνοδεύεται από καυστικά σχόλια για την Χρυσή Αυγή.
Οι φωτογραφίες των ιδρωμένων ημίγυμνων χρυσαυγιτών, που ασκήθηκαν στην πάλη, το ακόντιο και τη διελκυστίνδα, με φόντο παραλία της Κρήτης, φιλοξενούνται στις σελίδες του περιοδικού που εκδίδεται σε 24 χώρες και κυκλοφορεί σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.
«Επειδή απλά περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μαστιγώνοντας Αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ”ξεσκάσεις” μια φορά στο τόσο. Γι’ αυτό τον λόγο κάθε χρόνο οι φανατικοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην Κρήτη διοργανώνοντας μια ”εθνικά καθαρή” ημέρα, όπου παριστάνουν τους Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες στην Κρήτη: Λίγο περίεργο αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν, πόσο μάλλον να το αποφύγουν. Η βασική ιδέα, είναι απλά να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, να εξαφανίσουν τους Εβραίους και να εκφράσουν τα ανδρικά τους αισθήματα ο ένας στον άλλον».
Στη συνέχεια, το Vice παραθέτει τις φωτογραφίες από την «Εθνικιστική Κατασκήνωση» και τις συνοδεύει με ειρωνικά σχόλια.
«Χοντροί Χρυσαυγίτες παριστάνουν τους Σπαρτιάτες» είναι ένα από αυτά.

Πηγή : matrix24.gr