Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Για την επίθεση στο ΚΚΕ και στον «902»...Ερη ΚΑΣΣΙΜΗ, Δημοσιογράφος, Εργαζόμενη στον «902»

Μεταξύ μας, όχι ότι περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Ειλικρινή ή καλοπροαίρετη κριτική, ρεαλιστική αντιμετώπιση κι άλλα τέτοια.



Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που η λειτουργία του σταθμού διαφαινόταν αμφίβολη.
Πρώτος, τότε, ήταν ο «ΣΚΑΪ», που βγήκε «να στηρίξει» τα δικαιώματα των εργαζομένων του «902». Από μόνο του ένα ανέκδοτο.
Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του (τότε) έσπευσε να μαλώσει το ΚΚΕ και να προτείνουν μάλιστα στελέχη του την παράδοση του σταθμού του ΚΚΕ στην ευρύτερη, λέει, αριστερά, με ένα συλλογισμό που ακροβατούσε μεταξύ λογικής και κουταμάρας. Φυσικά και η ΕΣΗΕΑ στο χορό που όλο τον καιρό κάνει τα στραβά μάτια, για προφανείς λόγους, ξαφνικά ξύπνησε. Θυμήθηκε το συνδικαλιστικό της καθήκον και έτρεξε κι εκείνη να ισοπεδώσει με ανακοινώσεις ό,τι είχαν αφήσει όρθιο οι συκοφαντίες των προηγούμενων ή αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα (αναφέρονται σ' αυτά διάφοροι άλλοι συντάκτες στην παρούσα στήλη).
Και τώρα πάλι, νέος γύρος ανακοινώσεων και άρθρων από πλήθος μέσων και φορέων, που το ενδιαφέρον τους δεν αποκαλύπτει παρά την πραγματική τους πρόθεση. Να χτυπήσουν το Κόμμα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς ούτε έχουν ούτε θέλουν να έχουν καμία σχέση με εργασιακά δικαιώματα, ούτε προφανώς θέλουν το ΚΚΕ να σταθεί πιο καλά στα πόδια του. Οι δήθεν προθέσεις τους, τους ξεβρακώνουν και τους γελοιοποιούν.
Το συμπέρασμα, ωστόσο, που οφείλει να βγάλει ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, άνεργος και άνεργη, φίλος ή μη του ΚΚΕ, είναι ότι κάθε επίθεση που γίνεται στο Κόμμα, με πρόσχημα τώρα το σταμάτημα της λειτουργίας του «902», είναι επίθεση και στα δικά του δικαιώματα και συμφέροντα.
Δε χρειάζεται να είναι κανείς δημοσιογράφος, ούτε μέλος του ΚΚΕ για να το καταλάβει αυτό. Αρκεί να γνωρίζει ποιο είναι το συμφέρον του και ποιος τον στηρίζει για να το εξασφαλίσει.

Ερη ΚΑΣΣΙΜΗ
Δημοσιογράφος, Εργαζόμενη στον «902»

Δεν υπάρχουν σχόλια: