Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ρατσιστής και φίλος της Χρυσής Αυγής ο 37χρονος παιδεραστής-βιαστής στο Αιγάλεω !



Παραθέτουμε την είδηση:
«Δεν έχει τέλος η φρίκη στην υπόθεση κακοποίησης του 13χρονου αγοριού από τον 37χρονο Ιωάννη Χατζόπουλο.
Ο ξεδιάντροπος, του οποίου τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα για προστασία του κοινωνικού συνόλου, συνελήφθη στις 4 Αυγούστου από την αστυνομία ενώ ασελγούσε στο ανήλικο αγοράκι.

Όπως αποκαλύπτουν οι αρχές, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού όλη την προηγούμενη εβδομάδα πριν την σύλληψη του προχωρούσε σε παρόμοιες πράξεις.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πώς το αγοράκι πάσχει από νοητική υστέρηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκφράσει την φρίκη που βίωνε όλο αυτό το διάστημα.
Το ανθρωπόμορφο τέρας ανάγκαζε το παιδάκι να πηγαίνει στο σπίτι του στο Αιγάλεω και εκεί ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις. Όλη η γειτονιά είναι συγκλονισμένη από την είδηση.»
Και φυσικά όλη η γειτονιά είναι συγκλονισμένη από την είδηση! Να προσθέσουμε, όμως, μερικά επιπλέον στοιχεία στην υπόθεση, ανάμεσα σε άλλα που δεν χρήζουν απαραίτητα δημοσιοποίησης (όπως μεταξύ άλλων πώς έφτασε αυτή η υπόθεση στην μήνυση). Η αναφερόμενη γειτονιά βρίσκεται στις εργατικές πολυκατοικίες Αιγάλεω, γειτονιά που  βρισκόταν σε εξαιρετικά εξαθλιωμένη κατάσταση ακόμα πριν την κρίση… και μπορείτε να φανταστείτε τί συμβαίνει σήμερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Ο εν λόγω βιαστής, σεκιουριτάς στο επάγγελμα (αυτό εξηγεί και τις παρεμβάσεις με photoshop σε σημεία του πουκαμίσου του στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία) είναι και… «φίλος» της Χρυσής Αυγής (η γειτονιά είναι σαφώς καλύτερος εγγυητής της πολιτικής ταυτότητας του βιαστή από το γραφείο τύπου των φασιστών… που θα σπεύσει να διαψεύσει… για μια ακόμη φορά).
Όμως, τί «συμπτώσεις»! Ας αφήσουμε στην άκρη τη σχέση εταιριών σεκιούριτυ και Χρυσής Αυγής. Φυσικά, δεν μας ενδιαφέρουν γενικεύσεις του τύπου κάθε χρυσαυγίτης είναι και βιαστής (υπάρχει τεράστια γκάμα κλασσικών εγκληματικών συμπεριφορών στη συμμορία και δεν χρειάζεται να εστιάσουμε σε μία) αλλά… το συγκεκριμένο φασιστικό μόρφωμα δεν είναι που κινητοποιεί ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια σε κάθε μετανάστη είτε διαδίδοντάς μυθεύματα «περί βιασμών νέων κοριστιών από μετανάστες» είτε απλώς και μόνο με την υποψία εμπλοκής μεταναστών σε τέτοια περιστατικά; Και έτσι, σε «άλλη περίπτωση» θα είχαμε έναν Γιαννάκη Χατζόπουλο, έντιμο έλληνα οικογενειάρχη, μαινόμενον εξ εθνικού δικαίου να ανοίγει κεφάλια μεταναστών υπερασπιζόμενο τα βιασμένα ντόπια θύματα…(Θυμάστε εκείνους του χρυσαυγίτες που πριν δύο περίπου χρόνια συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στην «εγκληματικότητα των αλλοδαπών» κρατώντας κεριά έξω από το αστυνομικό τμήμα Καβάλας και μια εβδομάδα μετά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ίδιου τμήματος αμέσως μετά από ένοπλη ληστεία τράπεζας της περιοχής με καλάσνικοφ;)
Η γειτονιά έχει -και πρέπει να έχει- πολλά να σκεφτεί τόσο για τον βιαστή όσο και για το θύμα, τόσο για τα αίτια όσο και για τις αφορμές της κατάστασης. Αν η εξατομίκευση και η μοιρολατρία έτρεφαν ήδη φαινόμενα σαπίλας, παρακμής και κανιβαλισμού σε καιρούς καταναλωτικής ευμάρειας, μπορούμε να φανταστούμε που θα φτάσει αυτή η κατάσταση στις μέρες μας. Η αλληλεγγύη -και όχι η μισανθρωπιά- μέσα στις γειτονιές είναι αυτή που πρέπει να δρομολογηθεί για να υπερασπιστούμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και κάθε αδύναμο και ευάλωτο συνάνθρωπο απέναντι στην ελαύνουσα βαρβαρότητα.
Πηγή : Σινιάλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: