Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση στο Περιστέρι στο σταθμό του Μετρό-Άγιος Αντώνιος πραγματοποιούν στις 11:00 το πρωί κάτοικοι και φορείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου, που έπεσε από τρόλεϊ κατά τον έλεγχο εισιτηρίων.

Συμμετέχουν: SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, Μαμάδες στο Δρόμο, Πρωτοβουλία για Φθηνή Μετακίνηση στα ΜΜΜ, Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι (Χαϊδάρι)».Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως: «Την Τρίτη το βράδυ, 13/4/2013, ο 19χρονος Αθανάσιος Καναούτης,  σύμφωνα με μαρτυρίες,  όταν μπήκε στο τρόλεϊ ο ελεγκτής,  ο νεαρός είπε: Είμαι άνεργος, κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα, ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Αθανάσιος Καναούτης που άσκησε το δικαίωμα στη μετακίνηση χρησιμοποιώντας Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, δολοφονήθηκε από το σύστημα που αποσαθρώνει το κοινωνικό κράτος και δημιουργεί ανεργία, φτώχεια, απόγνωση, δυστυχία, αυτοκτονίες, περιβαλλοντική και πολιτιστική υποβάθμιση.

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε εκείνους που κινούνται με τα ΜΜΕ με τους 230 ελεγκτές, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι εθελοντές  που παίρνουν bonus το 50% των προστίμων που πληρώθηκαν, δείχνει την αναλγησία του κράτους και την αδιαφορία για τα κοινωνικά προβλήματα καθώς και για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα.
Ο νεαρός Αθανάσιος Καναούτης δεν ήταν ένα  κακό παιδί, ήταν άνεργος αυτός και η οικογένεια του, δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο στο τρόλεϊ και δολοφονήθηκε από το αδηφάγο και άσπλαχνο σύστημα.
•        ΟΧΙ άλλα εγκλήματα – Να σταματήσουν οι έλεγχοι στα ΜΜΜ
•        Η Μετακίνηση με τα ΜΜΜ είναι δικαίωμα
•        Όποιος έχει πληρώνει εισιτήριο».

Πηγή : matrix24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: