Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 39 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 39 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται εδώ και 39 χρόνια, με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου. Το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης σε συνεργασία με την ελληνική χούντα.


Η ιστορία, αλλά και οι κατοπινές εξελίξεις αναδεικνύουν ότι δεν υπάρχει δίκαιη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που εξυφαίνονται νέα σχέδια τύπου "Ανάν" σε βάρος του κυπριακού λαού από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ προωθείται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟικό "Συνεταιρισμό για την ειρήνη". Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις συμφωνίες και τις επεμβάσεις, που προωθούνται στην περιοχή με στόχο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών και δρόμων.


Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, στηρίζοντας τη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

Πηγή :  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: