Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Γάλλοι νεοναζί δολοφόνησαν τον 18χρονο αριστερό φοιτητή Clement Meric στο Παρίσι



Clement Meric - Νεκρός από Γάλλους νεοναζί 


Πρώτη είδηση σε όλες τις γαλλικές εφημερίδες σήμερα 6 Ιούνη είναι η εν ψυχρώ δολοφονία ενός συνδικαλιστή φοιτητή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σ' έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού,χτυπημένος θανάσιμα στο κεφάλι από νεοναζί, που επιτέθηκαν σ' αυτόν και την παρέα του. 
Ο 18χρονος νεαρός βρισκόταν σε χώρο όπου γινόταν μπαζάρ ρούχων, σε κεντρική περιοχή της πόλης, όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκαν οι σκίνχεντ.
Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, όπως και ο νεαρός, αντέδρασαν αμέσως και έπειτα αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι νεοναζί, που σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας είχαν τατουάζ με σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, ακολούθησαν την παρέα και επιτέθηκαν στον άτυχο νέο, ο οποίος, μετά από ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, έχασε τις αισθήσεις του. Οι επιτιθέμενοι τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Αστυνομική πηγή δήλωσε σε ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι 4 ύποπτοι συνελήφθησαν. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, για να τον επαναφέρουν, εξέπνευσε λίγες ώρες μετά. 
Το «Αριστερό Κόμμα» του Μελανσόν δήλωσε ότι «η φασιστική φρίκη σκορπάει τον τρόμο στους δρόμους του Παρισιού». Από την πλευρά της, το κόμμα της άκρας δεξιάς της Λεπέν δηλώνει ότι καμία σχέση δεν έχει το κόμμα της με το περιστατικό και καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. 
Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Γαλλία, απάντηση σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στο εργατικό κίνημα και τα παιδιά του πρέπει να δώσουν τα εργατικά σωματεία, το λαϊκό κίνημα ευρύτερα, αναδεικνύοντας πλατιά στους εργαζόμενους το ρόλο που το καπιταλιστικό σύστημα έχει δώσει στους νεοναζί σε όλη την Ευρώπη, αυτόν του χτυπήματος των αγώνων της εργατικής τάξης. Είναι γέννημα - θρέμμα και «μακρύ χέρι» αυτού του σάπιου συστήματος και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν οργανωμένα από το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: