Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Κίνα - Νέα επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα - Οι Κινέζοι προετοιμάζονται να στείλουν αστροναύτη στο Φεγγάρι


Φωτό: ΑΡ


Η Κίνα θα αρχίσει τη νέα επανδρωμένη διαστημική αποστολή της αύριο, Τρίτη, στέλνοντας τρεις αστροναύτες για 15 ημέρες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της, με την ελπίδα πως αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα βήμα προς την ανάπτυξη ενός διαστημικού σταθμού.
Το διαστημόπλοιο «Shenzhou 10»πρόκειται να εκτοξευτεί από μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Γκόμπι της Δυτικής Κίνας στις 05.38 τοπική ώρα (12.38 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η Γου Πινγκ, εκπρόσωπος του προγράμματος επανδρωμένων αποστολών της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Κίνας, σε ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σήμερα.

Αφού τεθεί σε τροχιά, το σκάφος θα συνδεθεί με το διαστημικό πειραματικό εργαστήριο«Tiangong 1» («Ουράνιο Παλάτι 1») και οι δύο άνδρες και η μια γυναίκα, που αποτελούν το πλήρωμά του, θα εκτελέσουν διάφορα πειράματα και θα δοκιμάσουν τα συστήματα του εργαστηρίου. Ακόμη, οι αστροναύτες θα παραδώσουν μια διάλεξη σε φοιτητές στη Γη, πρόσθεσε η Γου.
Αυτή θα είναι η πέμπτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της Κίνας από το 2003. Η Κίνα σχεδιάζει επίσης μια μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και την ανάπτυξη ενός οχήματος εξερεύνησης του δορυφόρου της Γης.
Οι επιστήμονες της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας σχεδιάζουν να στείλουν έναν άνθρωπο στη Σελήνη, όχι όμως πριν από το 2020.

ΠΗΓΗ - 902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: