Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Μπαγκλαντές.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΤΑΚΑ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

 

ΚΚ Μπαγκλαντές

Κεντρική Επιτροπή
  

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε η έδρα του κόμματός σας στη Ντάκα και την απόπειρα εμπρησμού της από φανατικούς ισλαμιστές την Κυριακή 5 Μάη 2013.
Είναι σαφές ότι για την εξέλιξη αυτή δεν ευθύνονται μόνο οι συγκεκριμένες ισλαμιστικές δυνάμεις. Σοβαρές ευθύνες έχουν και τα βασικά αστικά πολιτικά κόμματα, το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές αλλά και το κυβερνών Κόμμα Αγουάμι, που υποθάλπουν με τη στάση τους ή την ανοχή τους τέτοιες δυνάμεις και καταστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα στο «Ράνα Πλάζα», όπου εκατοντάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους, πυροδότησε τη δίκαιη λαϊκή οργή και αγανάκτηση αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς, είτε με το ένα είτε με το άλλο αστικό μπλοκ δυνάμεων στην κυβέρνηση, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα αποτελούν τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Οι εργάτες και οι εργάτριες του Μπαγκλαντές, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους και άλλες πεποιθήσεις, πρέπει να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να υπερασπιστούν το κόμμα τους γιατί η επίθεση στο ΚΚ είναι πάντα προάγγελος γενικότερων δεινών για τους εργαζομένους.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΚΚ Μπαγκλαντές στις 8 Μάη σε όλη τη χώρα. Απαιτεί να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και να υπάρξουν ουσιαστικές διασφαλίσεις για την ελεύθερη δράση του ΚΚ Μπαγκλαντές.

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: